Yhteensä 12 tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyiksi – Kolme paloista Kangasalla

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Yksi tuhopoltoksi epäillyistä paloista tapahtui Kangasalantien varressa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Vanha kioskirakennus tuhoutui täysin. Kuva: Heli Keskinen

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että sillä on tällä hetkellä tutkittavana 12 erillistä palopaikkaa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi. Paloista kolme on tapahtunut Kangasalla.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että pelastuslaitosta ja poliisia ovat työllistäneet elo-syyskuussa tulipalot, joita on ollut edellisiin vuosiin verrattuna poikkeuksellisen paljon. Poliisilla on tällä hetkellä tutkittavana 12 erillistä palopaikkaa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Kyseiset palopaikat ovat poliisin mukaan olleet autiotaloja, eli asumattomia kiinteistöjä. 

Kangasalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä maan tasalle paloi vanha kioskirakennus Auertiellä. Saarenmaantiellä syttyi kaksi tulipaloa, toinen eilen maanantaina ja toinen elokuun lopulla.

Tiedotteessa muistutetaan, että poliisilla ja pelastuslaitoksella on lainmukainen velvollisuus suorittaa palontutkintaa. Tiedotteessa listatuissa 12 erillisessä palopaikassa on poliisin mukaan selkeästi viitteitä siitä, että palot ovat sytytetty tahallisesti, jolloin tutkintavastuu asiassa on poliisilla.

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä vahingontekoina ja vahingontekoina. 

Pelkästään viimeisen viikonlopun aikana Sisä-Suomen poliisilaitokselle kirjattiin neljä erillistä rikosilmoitusta paloista, kaksi Tampereella ja kaksi Kangasalla. Kyseisissä tapahtumapaikoissa sytytetty rakennus on ollut niin sanottu autiotalo tai tyhjillään oleva liikekiinteistö. 

Poliisi pyytää havaintotietoja kaikista vähänkään epäilyttävistä kulkijoista tai autoista seuraaviin tulipaloihin liittyen:

8.8. Tampere, Keskisenkatu
9.8. Akaa Viiala, Turuntie
10.8. Lempäälä, Kahilasaari
14.8. Lempäälä, Ruskontie
20.8. Kangasala, Saarenmaantie
24.8. Punkalaidun, Koosanmaantie
24.8. Tampere, Matinlahdentie
26.8. Urjala, Hanhisuontie
10.9. Tampere, Kokinmäenkatu
11.9. Tampere, Hippoksenkatu
12.9. Kangasala, Aurtie
12.9. Kangasala, Saarenmaantie

Vihjeitä ja tietoja toivotaan sähköpostilla vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi otsikolla tulipalot. Vaihtoehtoisesti voit jättää ääniviestin numeroon 0800 90022.

Lue myös aiemmat uutiset paloista: Autiotalo paloi yöllä maan tasalle Kangasalantien varressa – poliisi tutkii syttymissyytä

Jälleen rakennuspalo Kangasalla – Saarenmaalla paloi maan tasalle autiorakennus

Saarenmaalla palaneen autiotalon syttymistä tutkitaan rikoksena – Poliisi toivoo vihjeitä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.