Yhteiskokot kutsuvat juhlimaan juhannusta

0
Anneli Silventoisen mukaan Holmansaaren kokko on tänä vuonna puolta suurempi kuin viime vuonna. Juhannuksen vietto Holmansaaressa alkaa kello 18 lipunnostolla.

Yhteiskokkojen äärelle Kangasalla asettumaan useammassakin paikassa. Tässä muutama vaihtoehto: 
Kangasalan seurakunnan Pyysalon toimintakeskuksella juhannuksen viettäminen aloitetaan jo kello 12 frisbeegolf-kisalla, saunoilla ja perheiden olympialaisradalla.
Virallisesti juhannusjuhla avataan kello 15 lipunnostolla. Siitä alkaen on tarjolla saunomista, makkaraa, lettuja, pelailua, perheiden olympialaisrataa sekä musiikkituokioita lapsille ja aikuisille. Kello 18 hiljennytään Kansanlaulukirkkoon, ja kokko poltetaan kello 19. Tapahtumaan on ilmainen kuljetus.

Ilkon kurssikeskuksen juhannus on varsin tapahtumantäyteinen.
Ennen kello 18 sytytettävää kokkoa kurssikeskuksella on jo ehtinyt osallistua muun muassa Tuomasmessuun ja rukouspolkuun, herkutella monenmoisella suolaisella ja makealla, tutustua Ilkkoon ja sen historiaan, uimaan ja saunomaan.
Kello 13 alkavan tapahtumapäivä päättyy kello 21.

Raikun rannan perinteinen yhteiskokko leimuaa kello 22. Väkeä saapuu yleensä paikalle noin puoli tuntia ennen sytytystä.
Ennen kokon sytyttämistä kyläyhdistyksen puheenjohtaja pitää pienen tervetuliaispuheen. Porukalla laulaa luikautetaan ainakin Kesäpäivä Kangasalla. Viime vuonna rentoon juhannusjuhlaan saapui satakunta juhlijaa.

Pohtiolammen rannassa, Sääksikeskuksen pihapiirissä järjestetään juhannusjuhlat jo 52. kerran. Tänä vuonna pihalla palaa poikkeuksellisesti kaksi kokkoa.
Yrittäjä Jouko Alhaisen mukaan toisella kunnioitetaan Suomen satavuotista itsenäistä taivalta, ja toisella omia perinteitä. Kokot sytytetään kello 22 ja 22.30.
Puuhattavaa juhlapäivänä riittää aina lohien onkimisesta ja pihaeläinten ihailusta perhospuistossa vierailuun ja lintujen bongailuun. Kahvila-ravintola on juhannuksena auki kello 24 asti.

Saarikylien Heikin Leivän pihapiirissä juhannusta on juhlittu yli 50 kertaa. Kokko sytytetään jälleen kerran perinteiseen tapaan kello 22. Heikin Leivän terassi on auki kello 19–24.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.