Arjessa mukana

Yhteisvoimin jättipalsamille kyytiä – Kangasala kannustaa asukkaita kitkentätalkoisiin

Jättipalsamin kasvustot eivät jätä tilaa muille kasveille. Kuva: Hanna Eskelinen / KS arkisto

Kangasalan kaupunki käy jälleen jättipalsamia vastaan ja järjestää koko paikkakunnan yhteiset vieraskasvilajien kitkentätalkoot viidettä kertaa.

Vieraslajitalkoot ovat avoimet kaikille kaikille kaupunkilaisille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kitkentäkohteina 8. kesäkuuta kello 9–12 välillä pidettävissä yhteistalkoissa ovat Liutun uimarannan lähiympäristö (kokoontumispaikkana beach volley -kenttä), Ranta-Koiviston frisbeegolfradan lähiympäristö (kokoontumispaikkana pysäköintialue Atrakujan päädyssä) sekä Mäyrävuoren kentän lähiympäristö.

Kitkentätalkoita järjestetään vuosittain samoissa kohteissa, sillä vieraslajien torjunta on pitkäjänteistä työtä.

Kaupungin tiedotteen mukaan talkookohteissa on saatavilla jätesäkkejä, työhanskoja ja juotavaa. Kitkettävistä lajeista jättipalsamit lähtevät yleensä helposti käsin kitkemällä, joten muita työkaluja ei tarvita.

Aiheesta lisää: Vieraslajitalkoilla käytiin jättipalsamin kimppuun – ”Tämä on terapeuttista tekemistä”

Kaupunki kannustaa asukkaita ja asukasyhdistyksiä järjestämään myös omia vieraskasvien kitkentätalkoita koko kesäkauden ajan 1.6.-31.8.

Talkoot voi järjestää ilmoittamalla niistä ennakkoon, jolloin kitkentäjätteellä täytetyt jätesäkit noudetaan kaupungin toimesta sovitusta paikasta. Ilmoitus on jätettävä vähintään 7 vuorokautta ennen suunniteltuja talkoita.

Ilmoittautumiskaavake löytyy sähköisenä.

Ilmoittautumisen jälkeen talkoilijat voivat noutaa tarvittavan määrän jätesäkkejä vieraskasvilajijätettä varten kaupungin tekniseltä varikolta (Kaarina Maununtyttärentie 6) sen aukioloaikoina.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Yksi kommenttiKommentoi

  • Marjatta Korhonen18.5.2024 klo 20:52

    Harmi kun jättipalsamin kitkentätalkoot ovat liian aikaisin. Palsamit ovat 8.6. vielä niin matalia, että suurin osa jää heinikikkoon piiloon. Turhaa touhuamista.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.