Yhtenäiskoulu sopii hyvin Kyötikkälään

0

Koulujen rakentaminen jatkuu Kangasalla. Nyt suunnittelupöydällä on täysin uusi yhtenäiskoulu, joka on rakennettava lähivuosien aikana. Sen yhteyteen tulee myös kaivattu urheiluhalli.

Yhtenäiskoulun paikkaa on etsitty uudelta asuinalueelta Kortekummusta, Suoramalta, Vatialasta ja Asemantien varrelta, mutta nämä vaihtoehdot ovat ykköseksi nousseen Kyötikkälän rinnalla väistymässä.

Yhtenäiskoulu sopii Kyötikkälään yhtä loistavasti kuin uimahalli keskustaan. Kyötikkälässä on jo valmiina kunnan paras urheilukenttä ja hiihto- sekä lenkkeilymaastot. Koululle on myös riittävästi tonttia Kyötikkäläntien varressa.

Paikkana Kyötikkälä on myös keskeinen. Kun Ruutanan ja Aseman välinen tieyhteys rakennetaan, on Ruutanan, Havisevan ja Suinulan alueen oppilaiden helppo tulla kouluunsa. Kaukana ei ole Suoramakaan, eikä Vatiala Kortekankaasta, Kortekummusta ja Asemanseudusta puhumattakaan.

Kunnan ykkösurheilukentän sijoittamista Kyötikkälään arvosteltiin aikanaan kovin sanoin. Nyt voidaan todeta, että kenttä tuli juuri oikeaan paikkaan ja on jo valmiina myös koululiikunnan käyttöön.

Kunnanhallituksen kannattaa ratkaista sijoituspaikka jo tammikuussa ja tuoda ehdotus valtuustoon helmikuun kokoukseen. Se voisi pelastaa myös urheiluhallille luvatun avustuksen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.