Yksi uusi tartunta Pitkäjärven koulun koronavirustapauksessa – Pirkanmaalla viisi uutta tapausta

0

Pirkanmaalla on todettu torstain aikana viisi uutta koronavirustapausta, tiedottaa Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays). Uusista tartunnoista yksi liittyy Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen.

Lue myös: Noin 90 oppilasta joutuu kotikaranteeniin – Sairastunut henkilökunnan jäsen oli työpaikalla oireisena

Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella.

Näihin tapauksiin ei Taysin tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia. Muutamiin lähikontakteihin ollaan yhteydessä.

Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Varaudutaan kiireettömän hoidon perumiseen

Sairaanhoitopiiri kertoo aloittaneensa varautumisen päivystyksen kasvavaan potilasmäärään Tays Keskussairaalassa. Kiireetöntä toimintaa vähennetään vaiheittain ensi viikon jälkeen.

Käytännössä tämä tarkoittaa potilaille sitä, että potilaiden kiireettömiä toimenpide- ja vastaanottoaikoja perutaan ja uusista ajoista ilmoitetaan erikseen.

Taysin sairaaloissa on päätetty rajoittaa vieraiden vastaanottamista kotimaasta ja ulkomailta. Omaiset ja läheiset voivat kutenkin toistaiseksi vierailla sairaaloissa.

Sairaanhoitopiiri rajoittaa myös henkilökuntansa työ- ja virkamatkoja sekä kotimaahan että ulkomaille maalis-toukokuun ajan. Sairaanhoitopiri edellyttää, että työntekijät noudattavat myös muiden matkojen kohdalla viranomaisten matkustusrajoitetta.

Sairaalan neuvontapuhelimet ovat olleet erittäin kuormittuneita. Puhelinneuvontaa pyritään vahvistamaan, mutta samalla toivotaan sairaanhoitopiirin ja muiden viranomaisten sähköisten tiedotteiden laajaa hyödyntämistä aina kuin mahdollista.

Koko maassa koronavirukseen on sairastunut THL:n mukaan tällä hetkellä 155 ihmistä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että Suomessa ollaan tällä hetkellä aivan epidemian kynnyksellä.

Neuvontanumerot:

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero koronavirustartuntaa epäileville ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.

Kangasalan neuvontanumero kuntalaisille joka päivä klo 8-21 puh. 03 56554020.

Lue myös: Suoraman koulun discossa olleet altistuivat mahdollisesti koronalle – Kaikki tapahtumassa olleet jäävät huomenna kotiin

Lue myös: Kangasalan kaupunki peruu kaikki yleisötilaisuudet loppuviikolta – Kaupunginsairaalaan vierailukielto

Lue myös: Koronakaranteeni laajenee Suoraman kouluun – Kaksi luokkaa ja osa muista oppilaista altistuneiden joukossa

Lue myös: Kysyimme: Voiko lapsi jäädä koulusta kotiin koronauhan vuoksi? Pitäisikö kaikki koulut sulkea Kangasalla?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.