Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Yksipäiväisyys näkyy lehden rakenteessa

Kangasalan Sanomat siirtyy uuteen, yhden ilmestymiskerran viikkorytmiin. Tilaa­jien postilaatikoihin ja -luukkuihin jaetaan uudenlainen lehti. ­ – Tuhti, maailman kangasalalaisin lukupaketti ilmestyy jatkossa kerran viikossa keskiviikkoisin. Lehti tuntuu varmasti tutulta, vaikka uudistammekin sen rakennetta jonkin verran, päätoimittaja Tuula Ruusumaa kertoo. Suurin muutos tapahtuu lehden ensimmäisellä aukeamalla, jossa on aiemmin julkaistu paljon keskenään erilaisia ilmoituksia. Jatkossa tältä aukeamalta löytyy toimituksellista aineistoa, ja ilmoitukset siirtyvät lehdessä hieman etäämmälle.

Uutiset - 28.6.2016 kello 8.54
Kangasalan Sanomat
Yksipäiväisyys näkyy lehden rakenteessa

Seurakuntien ilmoittelu, kuolin­ilmoitukset ja niihin liittyvät ilmoitukset löytyvät jatkossa sivulta kuusi eli lehden kolmannelta aukeamalta.
Sivulle seitsemän sijoitettavat hengelliset kirjoitukset saavat seurakseen koskettavia tarinoita tavallisista ihmisistä.
– Tällä muutoksella pystymme takaamaan kuolinilmoituksille rauhallisen ja arvokkaan paikan lehden alkupäässä.

Tapahtumailmoitukset julkaistaan jatkossa viikkopäivyrin kanssa samalla aukeamalla. Aiemmin kolmossivulla olleet vakioilmoittajat löytyvät sivulta viisi eli lehden kakkosaukeamalta.
– Lehti rytmittyy jatkossa selkeämmäksi ja sitä on helpompi lukea, Ruusumaa sanoo.
Lehdessä julkaistaan edelleen myös tv-ohjelmia. Monet paikallislehdet ovat luopuneet niistä, ja Kangasalan Sanomatkin on julkaissut ohjelmatietoja viime aikoina liitteenä kerran kuussa.
– Ohjelmatietojen kertominen tulee joskus tiensä päähän, mutta mielestämme se aika ei ole vielä. Olemme saaneet paljon palautetta erityisesti iäkkäimmiltä lukijoiltamme, joille Sanomat on ainoa lehti ja he haluavat katsoa siitä tv-ohjelmatietoja.

On lukijan palvelua, etteivät lehden eri elementit vaella viikosta toiseen eri paikkoihin. Vakiorakenteesta huolimatta jokainen lehti on keskenään erilainen, ja sivumäärä mitoitetaan ilmoitus- ja juttutilanteen mukaan.
– Yksittäinen lehti kasvaa tai pienenee aina neljä sivua kerrallaan. Tämä johtuu painotekniikasta. Olemme luvanneet, että kokonaissivumäärä ei muutoksessa pienene. Vuonna 2015 teimme tätä maailman kangasalalaisinta sanomalehteä peräti 2 040 sivua, Ruusumaa muistuttaa.

Painettu lehti täydentyy verkon tarjonnalla, videokanava Boksilla ja sähköisellä kauppapaikalla, Kauppaympyrällä.
– Verkossa jaamme ajankohtaisimpia uutisia tai maistiaispaloja tulevasta. Tilausmaksun maksaneet saavat lukea koko paketin haluamallaan käyttöliittymällä joko paperilla tai sähköisenä lehtenä tabletilla tai tietokoneella, muistuttaa Ruusumaa.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös