Yli puolet kangasalaisista saanut vähintään yhden koronarokotteen

0
Korkein rokotekattavuus on ikäryhmään 75–79 vuotta kuuluvilla.
Korkein rokotekattavuus on ikäryhmään 75–79 vuotta kuuluvilla.

Viime viikon lopulla yhteensä 17 663 kangasalalaista on saanut vähintään yhden koronarokotteen, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rekisteristä. Määrä on 54,3 prosenttia kaupunkilaisista. 

Noin viidesosa asukkaista on saanut jo myös toisen rokotteen. Lukumäärällisesti heitä on 5 951. Korkein rokotekattavuus on ikäryhmään 75–79 vuotta kuuluvilla, joista 81,2 prosenttia on saanut molemmat rokotteet. 

Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen tiedotteen mukaan uusia rokotusaikoja avautuu tällä viikolla verkkoon varattavaksi. Ne avautuvat pääsääntöisesti viikolle 30. 

Aikoja avataan sähköisesti varattavaksi pieniä eriä kerrallaan rokotteiden saatavuuden mukaan.

– Jos verkkoajanvaraus ei tarjoa vapaita aikoja, se tarkoittaa, että yhtään vapaata rokotusaikaa ei ole. Siinä tapauksessa kannattaa yrittää uudelleen myöhemmin, todetaan tiedotteessa. 

Rokotukseen lyhyellä varoitusajalla

Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua myös verkkoon varattavaksi. Jos verkossa ei näy vapaita aikoja, niitä ei ole myöskään puhelimitse varattavissa. 

Kangasalla on mahdollista ilmoittautua lyhyellä varoitusajalla rokotukselle tulijaksi.  

– Lista ei ole jonolista eikä ohituskaista. Listalle ilmoittautuneille kuntalaisille soitetaan ja tarjotaan rokotetta päivän päätteeksi ainoastaan sellaisessa tilanteessa, että aikoja uhkaa jäädä varaamatta, tähdennetään kaupungin verkkosivuilta löytyvässä tiedotteessa. 

Aikoja tarjotaan ikäryhmäjärjestyksessä, eli aina ensisijaisesti niille kuntalaisille, jotka olisivat muutenkin ikänsä puolesta rokotusvuorossa. Listalle voi kuitenkin ilmoittautua, vaikka ei olisi vielä rokotusvuorossa.  

Listalla olevat kuntalaiset varaavat itse rokotusajan oman ikäryhmänsä mukana. Lyhyellä varoitusajalla paikalle pääsevien listalle voi ilmoittautua soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon. 

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat: 

  • kaikki yli 65-vuotiaat kuntalaiset
  • muu väestö: 16–64-vuotiaiden ikäryhmä
  • 12–69-vuotiaat 1. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset
  • 12–69-vuotiaat 2. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.