Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Yrittäjäaukion avaus lauantaina – puhumassa Mikael Pentikäinen

Syyskuun 10. päivästä lukien Kangasalan torialueen katettu osuus on nimeltään Yrittäjäaukio. Kunnanhallitus hyväksyi  toukokuussa Kangasalan yrittäjäyhdistyksen ja yrittäjäsenioreiden kunnalle laatiman aloitteen torikatoksen nimeämisestä.

Uutiset - 9.9.2016 kello 8.54
Kangasalan Sanomat
Yrittäjäaukion avaus lauantaina – puhumassa Mikael Pentikäinen
Rauno Heikkilä ja Eevaliisa Pentti seisovat Yritysaukioksi nimetyn myyntikatoksen alla. Kaksikon mukaan aukion nimitys korostaa yrittäjyyden merkitystä Kangasalla.

Ajatus Yrittäjäaukiosta syntyi Etelä-Savossa 2015. Senioriyrittäjä Rauno Heikkilä päätyi maaliskuisella iltakävelyllään erään kirkonkylän keskustaan, ja huomasi kulkevansa pitkin Yrittäjäkatua. Nimi sai kellot soimaan.

– Aloin miettiä heti, onko Kangasalla tämän nimistä katua. Selvitin asiaa ensin itse, ja kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen vahvisti, ettei todellakaan ole, Heikkilä kertoo.

Heikkilä otti yhteyttä Kangasalan Yrittäjien puheenjohtaja Eevaliisa Penttiin.

– Pohdimme, että näin kunnioittaisimme paikallista yrittäjyyttä. Kangasala kuitenkin on kunta, jossa on ollut pitkään monenlaisia yrityksiä alkaen urkutehtaasta 1840-luvulta. Nyt kunnassa toimii jo yli 1400 yritystä, Pentti kertoo.

Syntyi aloite, joka otettiin kunnassa vastaan myönteisesti.

– Tämä antaa mahdollisuuden nostaa esiin se yksinkertainen tosiasia, että yhteiskunnan järjestämät ja tarjoamat palvelut ja niiden rahoituspohja pohjautuu pitkälti yrittäjyyteen. Se johdosta on tärkeää, että yrittäjyys näkyy Kangasalla, kunnanjohtaja Oskari Auvinen kertoo.

Auvisen mukaan Yrittäjäaukion nimeäminen osuu hyvään saumaan, sillä tuleva maakuntauudistus korostaa kuntien elinvoimaan.

– Ja elinvoima jos mikä kumpuaa pitkälti yrittäjyydestä, Auvinen täydentää.

Vaihtoehtona aukiolle oli myös kadun nimeäminen. Kävi kuitenkin ilmi, että Yrittäjänkadun saaminen Kangasalle veisi useita vuosia.

– Olemassa olevien katujen nimiä on lähes mahdotonta vaihtaa, ja uudet teollisuusalueet rakentuvat ehkä vasta vuosien kuluttua. Sen sijaan aukioita keskustasta löytyy, Heikkilä toteaa.

Yrittäjäaukion avajaisissa lauantaina kuullaan Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäistä.
Eevaliisa Pentti kuitenkin muistuttaa, että avajaiset on suunnattu kaikille ja myös lapsiperheet on otettu huomioon.

Pentikäinen on kutsuttu puhujaksi myös avajaisten jälkeen käynnistyvään Tulevaisuusseminaariin, joka pidetään valtuustosalissa Kangasala-talossa.

Seminaarissa puhuvat lisäksi kunnanjohtaja Auvinen ja Ilmarisen kehitysjohtaja Pekka Puustinen.

– Toivottavasti saamme valtuustosalin täyteen ihmisiä miettimään Kangasalan ja yrittäjyyden tulevaisuutta. Työ tulee muuttumaan meillä kaikilla, ja digitaalisuus vaikuttaa meidän kaikkien työhön, halusimme sitä tai emme. Olemme suuren muutoksen keskellä, ja haluamme miettiä, miten se näkyy Kangasalla, Pentti kertoo.

 

Yrittäjäaukion avajaiset pidetään 10.9. Kangasalan torilla kello 10.30 alkaen. Tulevaisuusseminaari käynnistyy avajaisten jälkeen kello 12. Voit seurata seminaaria myös suorana lähetyksenä Kangasalan Sanomien Boksin kautta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös