Yrityskymppi: Dritan Mullajin kebabvartaassa kypsyy oman tuotekehittelyn tulos

0
Dritan Mullaj työskenteli nelisen vuotta pietarsaarelaisessa lihajalostamossa, jossa hän osallistui muun muassa pitsa- ja kebabravintolatuotteiden kehitystyöhön. Nyt miehen oman ravintolan vartaassa kypsyy tuttu tuote.
Dritan Mullaj työskenteli nelisen vuotta pietarsaarelaisessa lihajalostamossa, jossa hän osallistui muun muassa pitsa- ja kebabravintolatuotteiden kehitystyöhön. Nyt miehen oman ravintolan vartaassa kypsyy tuttu tuote.

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1) Yrityksen nimi: Görans Kangasala

2) Yrittäjä: Dritan Mullaj

­–  Vuonna 2002 avasin Kangasalle ensimmäisen oman ravintolani, Saranda-pitserian. Suosion kasvun myötä se osoittautui tiloiltaan liian pieneksi. Etsin paikkakunnalta väljempää ravintolahuoneistoa kahdeksan vuotta, turhaan.

– Päätin myydä yritykseni ja siirryin töihin Pietarsaaressa toimivaan lihanjalostamoon, Göransiin. Sen palkkalistoilla pääsin kehittää tuotteita pitsa- ja kebabravintoloille. Halusimme tuoda markkinoille kotimaisia laadukkaita, maukkaita ja hyvin leikkautuvia varraslihoja, mikä tavoitteen myös saavutimme.

– Varraslihojen ohessa ideoin myös kotitalouksille tarkoitetun pakastekebablihan, jota on myynnissä usean kauppaketjun myymälöissä.

3) Tuotteet ja palvelut:

­– Pitsat ja kebabit, salaatit ja lounasaikaan myös suomalainen kotiruoka.

4) Asiakaskunta:

– Meille ovat tervetulleita kaikki hyvän ruuan ystävät, myös lapset. Syötävää löytyy niin sekasyöjille kuin kasvisruokailijoillekin. Erikoisruokavaliota noudattaville on omat vaihtoehtonsa.

5) Kilpailuvaltti:

– Tärkein kilpailuvalttimme on ruuan maku ja laatu. Kebab on tuoretuote: se on parhaimmillaan juuri vartaasta leikattuna. Missään tapauksessa sitä ei saa lämmittää mikroaaltouunissa – se heikentää paitsi lihan maun, myös ravintoarvot.

– Suosin suomalaista aina, kun se on mahdollista ja perusteltua. Kaikkea ei valitettavasti täältä saa, mutta onnekseni minulla on hyviä ja luotettavia yhteistyökumppaneita Etelä– Euroopassa. Esimerkiksi laatujuustot tilaan suoraan Italiasta ja oliivit Kreikasta. Käytämme ainoastaan tarkastettu ja laatusertifioituja kinkkuja.

­– Ravintolasalimme on sisustettu kotoisaksi tilaksi, jossa asiakkaat voivat nauttia ruokansa rennossa ilmapiirissä. Hyvän palvelun merkitystä ei voi liikaa korostaa.

6) Henkilöstön määrä:

­– Tällä hetkellä meitä on kolme.

7) Tulevaisuuden tavoite:

– Toivon pikapuoliin löytäväni suomalaisen kokin, joka voi ottaa vastuulleen lounasruokien valmistamisen. Se mahdollistaa myös aukioloaikojen laajentamisen nykyisestä.

– Tavoitteenamme on tietenkin saada lisää asiakkaita, jotka toistuvasti poikkeavat meillä syömässä. Kunhan alkoholilupa-asiat etenevät, aterian kanssa voi jatkossa nauttia eteläeurooppalaisia laatuviinejä hyviksi tietämiltäni tuottajilta.

8) Miksi yritys sijaitsee Kangasalla?

– Paikkakunta on minulle entuudestaan tuttu. Jos tarvitsen vaikka putkimiestä, tiedän kenen puoleen kääntyä. Pienessä kaupungissa yhteistyö sujuu monin tavoin mutkattomasti.

9) Ajankohtaista juuri nyt

– Saada ihmiset vakuuttumaan, että kebabravintolasta voi saada maukasta ja ravintoarvoiltaan hyvää ruokaa. Tiedän, että jotkut pitävät hintojamme korkeina. Heitä varten kehitin pikkuannokset, joiden ansiosta tuotteisiin voi tutustua kätevästi.

10) Verkkosivujen osoite

Facebook: Görans Kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.