Yrityskymppi: Ekokampaaja hellii hiuksia ja siinä ohessa luontoa

0
Satu Virtapohjan ekologinen kampaamo sijaitsee hirsisessä liikekiinteistössä Ilkonmäen päällä.
Satu Virtapohjan ekologinen kampaamo sijaitsee hirsisessä liikekiinteistössä Ilkonmäen päällä.

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1) Yrityksen nimi:
HiusSaaga

2) Yrittäjä:
Satu Virtapohja
­– Peruskoulutukseltani olen parturi-kampaaja, jota työtä olen tehnyt jo kolmekymmentä vuotta. Viimeisimmät lisäopintoni pätevöittivät minut ekokampaajaksi. Omistan kaksi kampaamo: ekokampaamon Ilkossa ja tavallisen kampaamon Pälkäneen Rautajärvellä.

3) Tuotteet/palvelut:
­– Ekokampaajana teen muun muassa kasvivärjäyksiä, savivaalennuksia sekä merilevä-, savi- ja yrttihoitoja ja energialeikkauksia.
– Energialeikkaus tarkoittaa teknisesti tarkkaa, hiusten luontaisia kasvusuuntia kunnioittava rauhallinen leikkaus, joka aloitetaan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttavalla intialaisella päähieronnalla. Hiukset saavat uutta voimaa ja koko kehon energiat tasapainottuvat.
– Kampaamooni voi toki tilata ajan perinteiseen hiustenleikkaukseen ja kampaukseen. Myös meikkaukset ja intialainen päähieronta kuuluvat palveluihini.

4) Asiakaskunta:
– Kaikki ovat tervetulleita, mutta aika pitää varata etukäteen. Näin siksi, että työskentelen edelleen myös Rautajärven toimipisteessäni.

5)Kilpailuvaltti:
– Minulla on pitkä työkokemus ja vuosien varrella olen jatkuvasti täydentänyt ammattitaitoani kouluttautumalla. Yhä edelleen olen lapsellisen innostunut uuden luomisesta ja oppimisesta. Haluan käsitellä hiuksia hellävaraisesti, ja tähän ideologiaan sopii erittäin hyvin ekokampaamotyö.
– Kampaamostani voi ostaa kotimaista ja sveitsiläistä luonnonkosmetiikkaa. Olen perehtynyt tuotteisiin huolellisesti ennen niiden myyntiin ottamista. Kun tiedän, millaiset hiukset asiakkaalla on, osaan suositella hänelle sopivia tuotteita.
– Ilkon kampaamoni toimii hirsitalossa, jonka jo valmiiksi puhdasta ilmaa täydentää liikehuoneiston oma, erillinen ilmanvaihto.  Ekokampaamossa on helppo hengittää, koska käytettävistä aineista ilmaan vapautuu vain luonnollista tuoksuja vailla keinotekoisia hajusteita tai käryjä.
– Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei ekokampaamo ole allergiavapaata aluetta. Kasviperäiset tuotteet saattavat aiheuttaa allergisia oireita siinä missä itse kasvitkin.

6) Henkilöstön määrä:
– Työskentelen yksin. Puolisoni kalevalainen jäsenkorjaamo toimii samassa liiketilassa, mutta omassa huoneessaan.

7) Tulevaisuuden tavoite:
– Tutustuttaa ihmiset luonnolliseen ja ekologiseen tapaan hoitaa hiuksia. Esimerkiksi luonnon ainein tehdyt värjäykset eivät kuluta hiusta, ja ne hoitavat päänahan ihoa. Samalla kehon kemikaalikuormitusta pienenee. Myös ympäristö kiittää, sillä pakkausjätettä syntyy niukasti ja hoitotuotteet hajoavat luontoon.

8) Yritys sijaitsee Kangasalla, koska:
– Etsimme puolisoni kanssa Kangasalta pitkään yhteistä liiketilaa, joka löytyi kävelymatkan päästä kotoamme. Kampaamoni sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella, ja pihassa riittää ilmaista pysäköintitilaa. Kangasalla ei ennestään ollut ekologista kampaamoa, vaikka kysyntää selkeästi löytyy.

9) Ajankohtaista juuri nyt:
– Ekologinen ajattelu ja ekokampaamo on juuri tähän hetkeen oikea ajoitus, joskin koronan vuoksi aloitusaika on huono. Yksin työskentelevänä pystyn rytmittämään päiväni niin, etteivät asiakkaani käytännössä edes näe toisiaan.
– Varaan asiakkaiden väliin aikaa riittävästi, jotta ehdin siivota ja desinfioida kaiken tarvittavan. Ekologisuuteen itsessäänkin kuuluu kiireettömyys.

10) Verkkosivujen osoite:
hiussaaga.com
Facebookissa HiusSaaga-Rautajärvi ja Työhuone Saaga&Ilmari

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.