Yrityskymppi: Hoitaja jalkautuu asiakkaansa luokse – Sirpa Kivi korostaa jalkaterveyden merkitystä

0
Jalkaterveys on hyvin tärkeää kokonaishyvinvointimme kannalta, muistuttaa jalkojenhoitaja Sirpa Kivi. – Kävelemme elinkaaremme aikana noin neljä maailman ympärysmatkaa, joten jalkamme ovat kovalla käytöllä. Jalkoihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin ne alkavat oireilla.
Jalkaterveys on hyvin tärkeää kokonaishyvinvointimme kannalta, muistuttaa jalkojenhoitaja Sirpa Kivi. – Kävelemme elinkaaremme aikana noin neljä maailman ympärysmatkaa, joten jalkamme ovat kovalla käytöllä. Jalkoihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin ne alkavat oireilla.

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1) Yrityksen nimi: JalkaHarmonia

2) Yrittäjä: Sirpa Kivi
– Valmistuin jalkojenhoitajaksi viime marraskuussa, perustin yritykseni ja irtisanouduin työstäni Kangasalan kaupungilla.
– Pidin aiemmasta työstäni todella paljon. Toimin lapsiperheiden kotipalvelussa sekä määräaikaisena ohjaavassa ja tehostetussa perhetyössä. Toissa syksynä koin, ettei viikonloppu riittänyt työstä palautumiseen ja aloin miettimään muita vaihtoehtoja itseni työllistämiseksi.
– Jalkavaivojani tutkiessani silmiini osui sattumalta terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala. Luin esittelyn koulutuksesta ja ajattelin sen olevan juuri minulle tehty.
– Aiemmin olen kouluttautunut parturi-kampaajaksi, lähihoitajaksi, elektroniikkatyöntekijäksi ja metsuriksi. Kangasalan kaupungin vuosinani suoritin työn ohessa muun muassa mielenterveys- ja päihdetyön syventävät opinnot, eläinavusteisen valmentajakoulutuksen sekä muita lyhyempiä koulutuksia työhön liittyen.

3) Palvelut:
– Tarjoan jalkaterveyttä ylläpitävää jalkojenhoitoa koti- ja laitoskäynteinä. Teen myös silikoniortooseja. Ortoosin avulla voidaan ohjata varvas oikeaan linjaan suhteessa alustaan tai toisiin varpaisiin nähden, jos vaivana on vaikkapa vasaravarpaat tai vaivaisenluu.
– Omahoito on jalkaterveyden perusta, käynnin yhteydessä mietin myös omahoito-ohjeet asiakkaalle.

4) Asiakaskunta:
– Kotona ja laitoksissa asuvat ikäihmiset, jotka eivät pysty itse jalkojaan syystä tai toisesta hoitamaan. Jos kehon kangistumisen tai ylipainon vuoksi ei enää yletty hoitamaan jalkojaan, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.
– Diabetesta sairastavien on tärkeää käydä vähintään vuosittain jalkojenhoitajan luona, jolloin tehdään tuntotestit ja kartoitetaan jalkojen tilanne. Suojatunnon puuttuessa diabeetikon haavariski on kaksinkertainen. Jos jaloissa on lisäksi esimerkiksi rakennevirhe tai pulssien puute, riskiluokka nousee ja tuolloin ohjaan asiakkaan lääkärille.
– Kipeät känsät, kantapäähaavaumat, varvasvälihautumat, kovettumat ovat myös syy kääntyä jalkojenhoitajan puoleen. Jos alkaa kipeytyneen känsän vuoksi varoa jalan painamista alustaan kävellessä, askellus muuttuu. Sen seurauksena saattaa pian myös alaselkä alkaa kipuilla.

5) Kilpailuvaltti:
– Minulla on halu auttaa ja etsiä keinoja jalkavaivoihin. Kivuttomien jalkojen pitäisi olla kaikkien etuoikeus.
– Kotikäynnit sopivat monille ikäihmisille, joiden on vaikea enää liikkua itsenäisesti. Aina omaisetkaan eivät pääse kuljettamaan omien töidensä vuoksi, jolloin kotiin vietävä jalkojenhoito on hyvä vaihtoehto.
– Jalkojen hoitamisen yhteydessä rupatellaan mukavia. Parhaimmassa tapauksessa myös psyykkinen hyvinvointi lisääntyy. Varaan käyntiin riittävästi aikaa, jotta hoitotilanne olisi kiireetön ja miellyttävä.
– Terveydenhuollon ammattilaisena osaan ottaa asiakkaan sairaudet huomioon jalkoja hoitaessani. Hoito ei ole kosmeettista, vaan pääpaino on terveyden edistäminen.

 6) Henkilöstön määrä:
– Itseni lisäksi ei ole muuta henkilöstöä.

7) Tulevaisuuden tavoite:
– Toivon saavani asiakkaita, joiden ansiosta pystyn tekemään tätä työtä, josta kovasti nautin. Haluan myös lisätä ihmisten tietoisuutta jalkaterveyden merkityksestä. Jalkojenhoito pitäisi opettaa lapsille yhtä tärkeänä kuin hampaiden pesu.
– Tulevaisuudessa toiveena on saada myös kiinteä työtila, josta löytyvät kaikki minulle tärkeät elementit liittyen myös mielen hyvinvointiin – niin asiakkaiden kuin omanikin.

8) Miksi yritys sijaitsee Kangasalla?
– Olen asunut Kangasalla lähellä Tampereen rajaa pian 17 vuotta, joten yrityksen rekisteröinti Kangasalle oli luonnollinen valinta.

9) Ajankohtaista juuri nyt:
– Tällä hetkellä minulle saa nopeallakin aikataululla ajan jalkojenhoitoon. Teen mielelläni myös yrityskäyntejä. Keväälle olen miettinyt myös muutamia koulutuksia, joilla saan palvelun tarjontaani ja osaamistani laajennettua.

10) Verkkosivujen osoite:
jalkaharmonia.fi
Facebookissa JalkaHarmonia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.