Yrityskymppi: Susu Tossavainen isännöi, konsultoi ja opettaa

0
Susu Tossavainen kuuluu Kiinteistöalan hallitusammattilaisten yhdistykseen (AKHA), joka ylläpitää hallitusammattilaisten rekisteriä. Sivustolla on lyhyt esittely asiantuntijoista, joista hallitus voi valita tarpeisiinsa soveltuvimman asiantuntijan. Kuva: Eija Koivu
Susu Tossavainen kuuluu Kiinteistöalan hallitusammattilaisten yhdistykseen (AKHA), joka ylläpitää hallitusammattilaisten rekisteriä. Sivustolla on lyhyt esittely asiantuntijoista, joista hallitus voi valita tarpeisiinsa soveltuvimman asiantuntijan. Kuva: Eija Koivu

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1 ) Yrityksen nimi:
Isännöinti Susu Tossavainen Oy

2) Yrittäjä: Susu Tossavainen
– Päätoimisena isännöitsijänä olen toiminut vuodesta 2004. Työvuosiini sisältyy lukuisten asiakaskohtaamisten ja satojen kokousten lisäksi muun muassa useita taloteknisiä saneerauksia, palvelutuottajien kilpailutuksia ja vahinkoasioiden hoitamisia.

– Olen suorittanut isännöintialan koulutuksista Isännöinnin ammattitutkinnon lisäksi Johtavan ammatti-isännöitsijän tutkinnon ja Kiinteistönpidon erikoistumisopinnot. Viimeisimpinä läpäisin Auktorisoitu isännöitsijä -testin.

– Pohjakoulutukseltani olen merkonomi, jota juuri päivitän tradenomitutkintoon Tampereen ammattikorkeakoulussa. Päättötyötä teen parhaillaan Isännöinnin ammattitutkinnon perusteiden vastaavuuden kartoitusta tämän päivän työelämän- ja asiakas­tarpeisiin.

– Isännöintitehtävissä olen saanut palvella yli 16 vuoden ajan eri yhtiömuotoisia asiakkaita; asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä, liike- ja teollisuusrakennuksia, vuokra- ja palveluyhtiöitä.

3) Palvelut:
– Yritykseni tuottaa isännöinti- ja konsultointipalveluita taloyhtiöille. Toimin myös isännöinnin asiantuntijakouluttajana Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa ja Kiinteistöalan koulutussäätiössä.

4) Asiakaskunta:
– Tarjoan isännöintiä Kangasalla ja lähikunnissa sijaitseville asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille. Tarjoan isännöinnin sijaan myös hankekohtaista konsultaatiota. Pienetkin taloyhtiöt kaipaavat usein ammattiapua taloteknisen saneerauksen läpivientiin tai esimerkiksi ylitsepääsemättömiin riitatilanteisiin, vaikka hoitaisivat isännöinnin muuten itse.

5) Kilpailuvaltti:
– Asiakastyytyväisyys on ollut kiitettävä jo vuosia kaikissa valtakunnallisissa tutkimuksissa, joihin olen osallistunut. Olen aina halunnut tuntea asiakkaani ja taloyhtiön huoltohenkilöstön, ja
tälle pohjalle rakensin myös palveluni.

– Esimerkiksi pari kertaa vuodessa tapahtuvat kiinteistökierrokset kuuluvat isännöintisopimukseen. Kierroksen aikana katsomme huollon kanssa mahdolliset korjaus- ja muut tarpeet.

– Isännöintisopimukseen kuuluu Huoneistotieto.fi-palvelu, jossa osakkaat pääsevät seuraamaan itse vastikemaksujaan ja lainaosuuksiaan. Hallituksen jäsenille annetaan katseluoikeus taloyhtiön laskuihin ja kaikkiin muihinkin asiakirjoihin.

6) Henkilöstön määrä:
– Olen yritykseni ainoa työntekijä. Hoidan itse asukas- ja osakaspalvelun sekä hallitusasiat. Vastike- ja käyttökorvausasiat sekä taloyhtiön kirjanpidon hoitaa kirjanpitäjä Virpi Jokinen. Asiakkaat saavat meidän molempien suorat yhteystiedot. Verkkosivuiltani löytyvillä lomakkeilla voi asioida itselle sopivaan aikaan.

– Kirjanpidon ostan alihankintana, samoin avainhallintapalvelut – nämä toki kuuluvat isännöintisopimukseen. Yhteistyöverkostossani on myös tekninen asiantuntija, joka on asiakasyhtiöiden käytettävissä tarpeen mukaan, ja siten asiakas maksaakin siitä vain käyttönsä mukaan.

– Asiakasyhtiöiden vakuutuksista pitää huolen tamperelainen vakuutusmeklari.

7) Tulevaisuuden tavoite:
– Pystyn ottamaan vielä muutaman taloyhtiön asiakkaaksi.
Nykyiset ja keväällä alkavat asiakasyhtiöt ovat vanhoja asiakkaitani.
Heidän tahtonsa jatkaa asiakkuuttaan kertoo asiakastyytyväisyydestä.

8) Miksi yritys sijaitsee Kangasalla?
– Asuin perheeni kanssa Vatialassa useamman vuoden. Muutimme pari vuotta sitten Tapulinmäelle Kirkkoharjun koulun viereen, jossa tyttömme käyvät alakoulua. Heti muutosta alkaen haaveilin, josko joskus saisin työn Kangasalta.

– Yritystä perustaessani ykkösvaihtoehtona toimitilojen sijainniksi oli Kangasala. Sain kivat tilat viiden minuutin kävelymatkan päästä kotoa, Osuuspankin talosta. Ne ovat edulliset alkavalle yrittäjälle, ja pihasta löytyy ilmaisia asiakaspysäköintipaikkoja.

– Kokouksia varten minulla on kahdeksan hengen kokoustilat av-välineineen. Tarvittaessa voi seinän takaa vuokrata useamman kymmenen hengen kokoustilan, jonne mahtuu isompikin yhtiökokous.

9) Ajankohtaista juuri nyt:
– Vielä pari vuotta sitten talotekniset saneeraukset aloitettiin tarveselvityksellä ja hankesuunnittelulla, nyt aloitetaan kysymällä ensin pankilta raamit hankkeelle. Välttämättä lainaa ei saa ollenkaan ja silloin täytyy etsiä luovia ratkaisuja. Kyllä rahoitus yleensä aina jotenkin järjestyy.

10) Verkkosivujen osoite:
isannointioy.fi, Facebookissa Isännöinti Susu Tossavainen

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.