32 päivää juhannukseen | Kangasala kansissa: Kohtalokas kutsu tuo poliisit Kangasalle

0
Kohtalokas kutsu on Pertti Laineen kirjoittama dekkari, jossa liikutaan Kangasalla. Kirja on julkaistu vuonna 2020 Myllylahti Oy:n kustantamana. Kirjailijan kuvasi Mitja Kortepuro.
Kohtalokas kutsu on Pertti Laineen kirjoittama dekkari, jossa liikutaan Kangasalla. Kirja on julkaistu vuonna 2020 Myllylahti Oy:n kustantamana. Kirjailijan kuvasi Mitja Kortepuro.

Lempäälässä asuva Pertti Laine kertoo kirjoittavansa Pirkanmaalle sijoittuvaa dekkarisarjaa. Sen kolmannessa osassa, Kohtalokkaassa kutsussa, poliiseilla on asiaa myös Kangasalle. 

– Siinä yhteydessä oli mahdollista ottaa esiin muun muassa Kangasalantien ahtaus 1980-luvulle asti, jonka jälkeen vasta saatiin Lahdentie kokonaan käyttöön, kertoo Laine. 

Kirjassa poliisit liikkuvat Finnentien tienoilla ja ihmettelevät Maijojen, Liisojen ja Eevojen merkitystä teiden nimissä. Myös Kiljusen herrasväestä on puhetta. 

Sarjan ensimmäisessä osassa liikutaan pääasiassa Lempäälässä, toisessa Nokialla ja Pirkkalassa. Nyt valmiina olevan, syksyllä ilmestyvän kirjan keskeiset tapahtumat sijoittuvat Ylöjärvellä. 

– Jo aloittelemani ensi vuoden kirja sijoittuu pääosin lapsuuteni ja nuoruuteni Kangasalle, jossa kävin myös kouluni suurimmalta osalta. Paikat ja historia ovat tuttuja. 

Laineen kirjojen päähenkilö on rikoskomisario Simppa, toisen polven suomalainen.  

– Hänen perheensä kesämökki sijaitsee Pelisalmen sillan lähellä, joten Kangasala on siinä mielessä ollut mukana kaikissa kirjoissani. 

Kirjoitushetkellä Kohtalokas kutsu on lainattavissa Kangasalta kolmen kirjaston hyllystä: pääkirjastosta sekä Sahalahden ja Vatialan kirjastoista. Tarkista Pertti Laineen kirjojen saatavuus ja varaustilanne Piki-verkkokirjastosta.

Tästä pääset KS-juhannuskalenterin etusivulle kurkkimaan muihinkin luukkuihin!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.