9-tien turmassa menehtyi yksi aikuinen ja yksi lapsi – Raskas ajoneuvo ajautui vastaantulevien kaistalle

1

Eilen torstaina 9-tiellä sattuneessa vakavassa liikenneonnettomuudessa menehtyi kaksi ja loukkaantui vakavasti kaksi henkilöä.

Onnettomuudessa oli osallisena raskas ajoneuvoyhdistelmä ja henkilöauto. Hälytys onnettomuuspaikalle tuli hieman ennen kolmea iltapäivällä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jani Ortamala Sisä-Suomen poliisista kertoo, että turmassa menehtyi yksi aikuinen ja yksi alle kouluikäinen lapsi. Autossa olleet toinen aikuinen ja toinen alle kouluikäinen lapsi loukkaantuivat vakavasti.

Myös raskaan ajoneuvon kuljettaja loukkaantui, mutta Ortamalan mukaan ei hengenvaarallisesti.

Ortamala kertoo, että onnettomuus sattui, kun raskas ajoneuvo ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi henkilöautoon.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että syynä on ollut rengasrikko, Ortamala sanoo.

Rekka-auton kuljettajaa ei ole päästy toistaiseksi kuulemaan.

– Tällaisessa tapauksessa kuljettajaa epäillään aina liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuoleman tuottamuksesta ja vamman tuottamuksesta. Ne ovat perusnimikkeitä, joilla lähdetään eteenpäin tutkinnassa. On sitten eri asia, pysyvätkö syytteet tutkinnan edetessä, Ortamala kertoo.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

– Annamme kuitenkin nyt sairaalassa oleville toipumisrauhaa. Onnettomuuden tapahtumakulku kun on pääosin selvä, Ortamala sanoo.

Onnettomuudessa oli osallisena myös toinen henkilöauto, joka ajoi turma-auton perässä. Siihen tuli kuitenkin vain pieniä vaurioita, eikä kukaan loukkaantunut ajoneuvossa.

Lue lisää: Kaksi menehtyi ja kaksi loukkaantui vakavasti 9-tien onnettomuudessa

1 kommentti

  1. Miksi tuota 9 tietä ei tehdä nelikaistaiseksi? Koko ajan sattuu kolareita. Mitä jos seuraavan kerran siihen joutuu päättäjien omaiset, niin sitten menee asia tajuntaan nopeammin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.