Apua tarvitaan joulun jälkeenkin

0

Jouluna mieli herkistyy ja huomio kiinnittyy yhteiskunnan vähäosaisiin. Moni elää toimeentulon äärirajoilla tai sen alla, eikä heillä ole mahdolli­suutta edes vaatimattomaan joulunviettoon.

Hyvin­vointi ei jakaudu tasaisesti suomalaisessa yhteiskunnassa. Juuri jouluna se tuntuu erityisen riipaisevalta. Toivottavasti mahdollisimman moni pysähtyy ajatuksen äärelle.

Onko minun pakko saada kaikki tämä vai voisinko jakaa omastani lähimmäiselleni? Se olisi kysymys, jota kaikkien kykenevien pitäisi hiljentyä miettimään.

Monet järjestöt mahdollistavat erilaisten kohderyhmien muistamisen kotimaassa ja ulkomailla. Vaihtoehtoina ovat usein valmiit paketit tai suorat rahalahjoitukset.

Apua ei ole maailmassa koskaan liikaa. Elämä jatkuu kuitenkin myös joulun jälkeen. Auttavaa kättä ei pidä laittaa silloinkaan piiloon.

Inhimillisyys on hyvä tavoite vuoden jokaiselle päivälle. Moni ilahtuu pelkästä läsnäolosta, sillä yksinäisyys saattaa olla yhtä kamala asia kuin aineellinen puute.

Aikaa meillä on jokaisella, jos niin haluamme. Se on arvovalinta. Mikä olisikaan tärkeäm­pää kuin läheisten ilahduttaminen omalla läsnäololla.

Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan joulua pääosin itsekseen viettävästä Riihimäen Raimosta, jota naapuri soittaa joulunpyhinä kylään luokseen.

Katsotaan mekin lähellemme ja huolehditaan, että kukaan ei ole vastentahtoisesti yksin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.