Avi: Alueen kokoontumisrajoituksia ei enää jatketa – Nykyiset rajoitukset päättyvät ensi viikolla

0
Koronatilanne edellyttää edelleen esimerkiksi maskien käyttöä. Kuva: KS Arkisto
Kuva: KS Arkisto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa, että sairaanhoitopiirien alueiden kokoontumisrajoituksia ei jatketa nyt voimassa olevien rajoitusten päätyttyä.

Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 14. syyskuuta asti. Kunnat voivat kuitenkin antaa tartuntatautilain mukaisia rajoituspäätöksiä omalla alueellaan.

Aluehallintovirasto katsoo, että kokoontomusrajoitusten jatkaminen ei ole välttämätöntä, sillä alueen terveydenhuollon kantokyky ei ole tällä hetkellä vaarassa, ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä.

Avi kuitenkin huomauttaa, että rokotuskattavuuden täytyisi edelleen nousta, jotta uusilta epidemian pahenemisvaiheilta ja rajoitustoimenpiteiltä vältyttäisiin jatkossa.

Tartuntalain yleisiä hygieniavaatimuksia on jatkossakin noudatettava myös yleisötapahtumissa.

Avi tiedottaa, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä leviämisvaihe näyttää tasantuneen edeltävän viikon tasolle. Positiivsten testitulosten osuus on edelleen melko korkea, mutta tartunnanjäljitys toimii tällä hetkellä hyvin.

Sairaalahoidon tarve on alueella hieman vähentynyt.

Ravintolatoiminnan koronarajoituksista säädetään erikseen tartuntatautilaissa, jossa kuvattuja rajoituksia hallitus tarkentaa ja lieventää omilla asetuksillaan.

Näitä voimassa olevia ravintoloita koskevia rajoituksia on edelleen noudatettava myös ravintolassa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.