Koti Pääkirjoitus Avoimuuden ja läpinäkyvyyden puolestapuhuja

  Avoimuuden ja läpinäkyvyyden puolestapuhuja

  0

  Kangasala on saanut uuden johtajan. Pirkkalan kansliapäällikkönä vielä hetken aikaa työskentelevä Oskari Auvinen aloittaa kunnanjohtajana vuodenvaihteessa.

  Hiljattain 41 vuotta täyttänyt Auvinen on asunut Kangasalla toistakymmentä vuotta. Laajaa tarttumapintaa aivan tavalliseen kangasalalaiseen arkeen kasvattaa se, että hänellä on kaksi alakouluikäistä lasta.

  Auvinen on työskennellyt sekä Kangasalla että Pirkkalassa erilaisissa kunta-alan tehtävissä. Pirkkalassa hän on vastannut vuodesta 2010 pormestarivetoisen kunnan käytännön toiminnan johtamisesta.

  Erityisen arvokasta on Auvisen sosiaali- ja terveyspuolen työkokemus. Sote-puolella on kunnan budjetista merkittävä rooli ja se on kaikkialla, myös Kangasalla, suurten mullistusten edessä.

  Tällä kokemuksella sekä Kangasalasta että kunta-alan tehtävistä Auvinen ei tarvitse tehtäviinsä kovin kummoista perehdytysjaksoa. Johtaja voi tarttua ruoriin heti, kun hän edellisistä tehtävistään vapautuu.

  Oskari Auvinen totesi heti valintansa jälkeen, että Kangasalan kunnanjohtajan virka on hänelle unelmatyö. Mies totesi innostuneesti, että hän on odottanut pääsevänsä kisaamaan paikasta.

  Tämänkaltaista tervehenkistä innostuneisuutta ja virtaa kunnan nokkamieheltä kaivataankin. Edessä on taatusti haasteellisia aikoja ja vaikeita päätöksiä. Jos innostusta ei ole tässä vaiheessa, ei sitä löydy myöhemminkään.

  Innostuksen julkinäyttäminen ja ääneen puhuminen lienee kaikuja Auvisen eteläkarjalaisesta syntyperästä. Ainakaan se ei kuulu täkäläiseen hämäläiseen jähmeyteen.

  Auvinen on tuonut voimallisesti julki, että hänen toimintansa perustuu vuoropuheluun, avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen. Jo ennen ensimmäistäkään virallista työpäiväänsä hän on viestittänyt, että hän haluaa pikaisesti tavata myös paikallisen sanomalehden edustajia.

  Tämä on hyvä merkki viestintämyönteisyydestä. Ehkä Kangasalla nähdään vielä sekin päivä, jolloin kunnan palkkalistoilta löytyy viestinnän ammattilainen. Sellainen viestinnän osaaja, joka auttaa virkamiehiä selviytymään nykyaikaisen yhteiskunnan viestintäviidakossa.

  Nyt Auvinen joutuu ensitöikseen puhaltamaan esimerkiksi niihin haavoihin, joita Kangasalan mittakaavassa jättimäisen kulttuuritalohankkeen viestinnän epäonnistumisella on aiheutettu.

  Puhtaan pöydän ääreen istuvalla ihmisellä on mahdollisuus tehdä asiat omalla tavallaan.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän