Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Björkqvistin rahastolta 38 000 euroa tieteeseen, taiteeseen ja opiskeluun

Björkqvistin rahaston apurahat ja stipendit vuodelle 2017 on jaettu. Kangasalan kunnan stipendilautakunta jakoi perjantaina 14 000 euroa tieteen ja 20 000 euroa taiteen tukemiseen. Opiskelustipendejä jaettiin 4000 euron arvosta. Björkqvistin rahaston apurahoja  ja stipendejä haki yhteensä 29 henkilöä.

Uutiset - 3.2.2017 kello 13.00
Kangasalan Sanomat
Björkqvistin rahastolta 38 000 euroa tieteeseen, taiteeseen ja opiskeluun
Yksi apurahan saajista on Tampereen yliopistolla työskentelevä historiantutkija Ella Viitaniemi, joka tutkii Kangasalan kirkon syntyvaiheita.

Jertta-Riina Sarkaselle myönnettiin 6 000 euroa tutkimustyönsä Uuden sukupolven bioaktiivisen haavahoitovalmisteen kehittäminen jatkamiseen. Myös Ella Viitaniemi sai 6000 euron apurahan tieteellisen sekä yleistajuisen artikkelin kirjoittamiseen aiheesta Kangasalan kirkon rakentaminen, Kangasalan väen osallistuminen, suhtautuminen ja toimijuus kirkkohankkeessa. 
Anne Volaselle myönnettiin 2 000 euroa Kansallinen matkailu ja näköalapaikkojen rakentaminen Kangasalla 1880–1930 -väitöskirjan loppuunsaattamiseen. 

Kangasalan lukion musiikkilinja sai 3 000 euron apurahan oppilastyönä valmistuvan Nahkatakkinen tyttö -musikaalin kustannuksiin ja Jyrki Tamminen työryhmineen 2 000 euroa näytelmän koulukiertueen toteuttamiseen Kangasalan yläkouluissa ja lukiossa. Pikkolan koululle apurahaa myönnettiin 3 000 euroa oppilastyönä valmistuvan Kiintotähtiä ja tähdenlentoja Suomen viihdetaivaalla -musikaalin kulujen kattamiseen.

Lisäksi 3000 euron apurahan saivat Ulla Vehmasaho Kangasalan sanataiteilijat- teoksen viimeistelyyn, tuottamiseen ja julkaisuun Kangasala-seura ry:lle, Virve Lilja taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyn järjestämiseen, Ilkka Virtanen taiteelliseen työskentelyyn ja laitehankintoihin sekä Anna-Riikka Juvonen novellinomaisten kertomusten kirjoittamiseen lapsuuden kirkonkylältä. 

Opiskelustipendejä saivat Tuulia Enbom, 1000 euroa kuukauden opiskelijavierailuun Italiassa, Noora Rinta-Koivula, 500 euroa vaihto-opiskelujaksoon Oslossa, Merja Kakko, 500 euroa opinnäytetyön valmistumiskustannuksiin, Jaana Lehto, 1000 euroa vaihto-opiskelujaksoon Kolumbiassa ja Sanni-Mari Latvio, 1000 euroa harjoittelujaksoon Intiassa.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

4.2.2017 kello 08.37
Talaksen KalleIlmoita
Mainiota että tutkimusta tuetaan, jopa historian joka ei liene tämän ajan muotitiede.
Puutun kuitenkin kuvatekstin väärään sijamuotoon, adessiivi kun pitäisi olla inessiivi. Viitaniemi toimii tutkijana yliopistossa, ei hän siellä ulkotöissä ole ainakaan tuon aiheen kanssa. Historiantutkija tosin joutuu joskus kaivelemaan maastoakin. - Ruvetkaat kampanjoimaan tätä väärää käytäntöä vastaan. En ymmärrä mistä se on
~
Takaisin ylös