Eagles ryhdistäytyi ja kaatoi sarjanousijan nurin

0
Lauri Pelkonen (vas.) iski lauantaina kaksi osumaa, onnittelijana oleva Jesse Mattila yhden.
Lauri Pelkonen (vas.) ja Jesse Mattila lokakuisen pelin jälkeen. Mattilan mukaan kannustus ja hyvä tunnelma hallissa lisää itseluottamusta.

Kisa-Eagles–Pingviinit 6–2 (0–0, 1–2, 5–0)

Sarjanousija Pirkkalan Pingviinit pani tiukasti kampoihin Eaglesille puolitoista erää, mutta sitten kotijoukkue sai kunnolla koneet käyntiin. Kaksijakoinen ottelu lauantaina Pikkolassa päättyi lopulta kotkapaitojen ansaittuun voittoon.

– Oli vähän tahmea alku. Lähdettiin takit auki ja odotettiin maalijuhlaa. Näissä tapauksissa peli menee usein vaikeaksi, mietiskeli Eagles-paitaan vuoden tauon jälkeen palannut Miika Hymylä päätösvihellyksen jälkeen.

Ottelun puoliväliin saakka Pingviinit pelasi tarkasti ja järkevästi. Se liikkui hyvin ja sai eliminoitua Eaglesille tyypilliset vauhdikkaat painostusjaksot hyökkäyspäässä.

Pirkkalalaiset hankkiutuivat jo kahden maalin johtoon ennen kotijoukkueen havahtumista.

– Vastustaja heitti hyvin kiekkoa päätyyn ja paineisti. Me olimme vähän löysiä ja ne pääsivät hyvin iholle, jolloin meille tuli kiekonmenetyksiä.

– Oli pakko alkaa pelata. Kopissa päätettiin, että nyt löysäily saa riittää, Hymylä kertasi fiiliksiä toisella erätauolla.

Päätöserä olikin mitä väkevintä Eagles-näytöstä, kruununa viisi tehtyä maalia. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, Pingviineillä oli suuria vaikeuksia saada aikaan hallittuja hyökkäyksiä kangasalalaispäätyyn.

Kotijoukkueen kirin aloitti Arttu Uusi-Rajasalo maalillaan toisen erän puolivälissä. Painostus ei tuottanut lisäosumia erän loppuun, mutta heti kolmannen jakson alkajaisiksi Eagles näytti Benjamin Linnan ja Janne Lehtosen maaleilla, kuka on pomo Pikkolassa.

Lauri Pelkonen iski kaksi reppua ottelun lopussa. Mikko Kivimaan tehosaldo oli kolme maalisyöttöä.

Pingviinien riveissä nähtiin kolme ex-eaglea: maalin iskenyt Patrik Viljanen, maalisyötön antanut Iiro Kotkaslahti ja vieraiden parhaaksi valittu mv. Niklas Myllynen.

– Kolme pelaajaa, joilla on iso kotkasydän, Miika Hymylä luonnehti entisiä pelikavereitaan.

– Pate (Patrik Viljanen) oli jo ennen peliä sanonut, ettei tuuleta jos tekee maalin. Näin myös tapahtui.

Kotijoukkueen veräjällä oli pelivuorossa hyvävireinen Ville Nieminen, jolle kirjattiin 45 torjuntaa. Eagles on kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla aivan kärjen tuntumassa kakkosdivarin Hämeen lohkossa. Seuraava matsi on ensi lauantaina Pikkolassa Mäntän KPK:ta vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.