Elämänmatka ihmisten rinnalla

0
Hilkka Aaltonen on tehnyt kristillistä vapaaehtoistyötä sekä kotimaassa että ulkomailla.

– Tulen, jos pyydetään.

Niin vastaa Hilkka Aaltonen, kun häneltä kysytään, missä kaikessa kristillisessä vapaaehtoistyössä hän on mukana. Seurakunnan kanssa yhteistyössä hän järjestää muun muassa kahdesti vuodessa Naistenpäivä Aaltosilla -tapahtuman. Seuraavan Naistenpäivä on huomenna Vatialan seurakuntakodissa.

– Naiset tarvitsevat jotakin sellaista, missä he saavat olla omana itsenään. Naistenpäivässä on tarjolla sielunrakennusaineita normaalin sananopetuksen lisäksi ihan jokaiselle naiselle. Kaikki ovat tervetulleita tähän matalan kynnyksen tapahtumaan. Jokainen kaipaa tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi sellaisena kuin on, Hilkka Aaltonen sanoo.

Pitkään Hilkka ja hänen puolisonsa Turkka Aaltonen järjestivät Naistenpäivän itse. He kustansivat puhujat ja leipoivat tarjottavat. Jossain vaiheessa seurakunta tuli mukaan järjestelyihin. Useampi naistyötä tehnyt ja tekevä on vuorollaan ollut seurakunnan yhteyshenkilönä.

Hilkka Aaltonen kertoo itse tulleensa hoidetuksi kipeiden lapsuudenkokemusten jälkeen kansainvälistä naistyötä tekevän yhteiskristillisen Aglow-järjestön tilaisuudessa 1990-luvulla.

– Olen isosta perheestä, jossa koin syrjään jäämisen tuskaa. Kotini oli kirkollinen, mutta siellä ei ymmärretty uutta uskoon tullutta nuorta ja syntyi välirikko, jossa ei osattu rakastaa.

– Aglow-järjestön siipien suojassa oma tervehtymiseni alkoi.

Järjestö toimii 170 maassa ja on yksi maailman suurimmista kristillisistä naisjärjestöistä.

Monenlaista työtä kotimaassa ja ulkomailla

Hilkka Aaltonen oli 1990-luvulla mukana Kustavissa ja Kotkassa Aglow-järjestön ja paikallisten seurakuntien järjestämissä naistyön tilaisuuksissa.

– Sain kärpäsen ”pureman” ja innostuin. Aloin järjestää Kotkassa ja kotona Vehkalahdella naistyön ryhmiä. Vuonna 1997 muutimme Kangasalle. Aloin vetää naisten raamattupiirejä. Sitten ryhdyttiin järjestämään kirkossa Ilosanoma-iltoja; välillä niitä pidettiin Suoramalla ja Kirkonkylän seurakuntakodissa. Myöhemmin nimi muuttui Sanan Lähteellä -illaksi.

Aaltonen ryhtyi järjestämään myös naisten rukouspiirin kokoontumisia. Parhaimmillaan mukaan tuli yli 20 naista.

– Jossain kohtaa nämä kokoontumiset loppuivat, kun mukana olleet naiset löysivät paikkansa seurakunnan toiminnassa.

Vapaaehtoistyö on vienyt Hilkka ja Turkka Aaltosen myös muun muassa Venäjälle ja Israeliin.

– Olen tehnyt työkseni hoitotyötä, ja ihmiset ovat aina vedonneet minuun. Olen tehnyt elämänmatkaa Venäjällä muun muassa Kangasalan ystävyysseurakunnassa Raivolassa. Sinne sain kutsun vuonna 2015, ja olemme käyneet siellä useasti vuosien aikana.

Venäjällä, Raivolassa, Aaltoset ovat käyneet evankelioimassa viiden vuoden ajan. Israelissa he ovat tehneet muun muassa lapsityötä.

– Olemme tehneet Verkkokalastajat-yhdistyksen kautta työtä myös Israelissa. Yhdistys on perustettu vuonna 2015. Sitä ennen toimimme toisen yhteistyötahon alaisena. Muun muassa Verkkokalastajat-yhdistys on järjestänyt Israelissa leirejä Venäjän juutalaisille lapsille. Itse olen ollut mukana leireillä vuodesta 2001 lähtien. Aluksi Suomessa ja kymmenenä viime kesänä Israelissa.

Vapaaehtoisena olosta sisältöä elämään

Kotimaassa viimeisin evankelioimisvierailu tehtiin Poriin, missä koolla oli satakunta ruokapalvelun asiakasta. Aaltoset vetävät Kangasalla Sanan Lähteellä -iltoja vuoroin muun tiimin kanssa.

– Olemme mukana kaikessa, missä tarvitaan, Hilkka Aaltonen sanoo ja lisää, että vapaaehtoistyö on antanut sisältöä elämään.

Voimia monipuoliseen vapaaehtoistyöhön Hilkka Aaltonen kertoo saavansa Jumalalta.

Koronan myötä hän toteaa saaneensa pitkän lataustauon. Uudet tapahtumat ja toimet odottavat nyt tekijäänsä.

Naistenpäivä-tapahtuma Vatialan seurakuntakodissa 19.9. klo 13. Avoin kaikille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.