Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Esitys elinkeinoyhtiön perustamisesta kaupunginhallituksen käsittelyyn

Kangasalan kaupunki on siirtämässä elinkeinopalvelunsa erilliseen yhtiöön. Kaupunginjohtajan esitys elinkeinoyhtiön perustamisesta tulee ensi maanantaina kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Uutiset - 19.1.2018 kello 15.09
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Esitys elinkeinoyhtiön perustamisesta kaupunginhallituksen käsittelyyn
Kaupungin elinkeinotoimi muuttuu yhtiömuotoiseksi, jos kunnanhallitus ja aikanaan valtuusto hyväksyvät työryhmän esityksen.

Elinkeinotoimen järjestämisvaihtoehtoja selvittänyt työryhmä näkee, että elinkeinoyhtiö turvaa kaupungin strategian toteutuksen mahdollisimman tehokkaasti. Tavoitteena on erityisesti houkutella yrityksiä sijoittumaan Kangasalle aktiivisella markkinoinnilla ja laadukkaalla tonttipolitiikalla.

Kaupunki haluaa turvata elinkeinoyhtiön muodostamisella myös Saarenmaan, Lamminrahkan ja Tarastejärven hankkeiden etenemisen. Työryhmä uskoo, että elinkeinoyhtiö pystyy vastaamaan nopeimmin meneillään olevaan toimintaympäristön muutokseen.

Osakeyhtiömallinen toiminta on selvityksen mukaan nopeaa ja joustavaa. Yhtiö voi laajentaa tai supistaa toimintaansa kunkin tilanteen edellyttämällä tavalla.

Yhtiön nimi on Business Kangasala Oy. Kaupunki on varautunut talousarviossaan yhtiön osakepääoman kattamiseen.

Toiminnan rahoitus tulee kaupungin talousarvioon sisältyvänä avustuksena, joka vastaa yhtiöltä tilattavaa toimintaa elinkeinopalveluiden järjestämiseksi. Lähtökohtana on, että yhtiö tuottaa kaupungille nykyisen tasoiset elinkeinopalvelut.

Yhtiön hallitus koostuu luottamushenkilöistä, elinkeinoelämää tuntevista hallitusammattilaisista ja viranhaltijoista.

Elinkeinotoimen nykyiset vakinaiset työntekijät, elinkeinojohtaja ja elinkeinoasiamies, siirtyvät perustettavan yhtiön palvelukseen. Yhtiö päättää aikanaan mahdollisesta määräaikaisten työntekijöiden siirtymisestä.

Elinkeinopalveluiden järjestämista koskeva selvitys tulee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Elinkeinoyhtiön perustaminen menee kaupunginhallitukselta edelleen valtuuston päätettäväksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös