Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Helatorstaina on yleinen suruliputus

Presidentti Mauno Koiviston siunaustilaisuus pidetään Helsingin tuomiokirkossa helatorstaina 25. toukokuuta kello 13. Hautaansiunaamisen toimittaa piispa Eero Huovinen. Valtioneuvoston kanslia suosittaa hautajaispäivänä 25. toukokuuta yleistä suruliputusta koko maassa.

Uutiset - 24.5.2017 kello 13.49
Kangasalan Sanomat
Helatorstaina on yleinen suruliputus
Kangasalan kunnantalon edessä liputettiin myös Mauno Koiviston kuolinpäivänä.

Suruliputuksessa lippu vedetään ensin ylös asti salkoon ja lasketaan sen jälkeen kolmanneksen tangon mittaa alas siten, että lipun alareuna asettuu salon puoliväliin. Katto- ja seinäsalossa lippu lasketaan keskelle tankoa. Lippua laskettaessa se vedetään ensin niin ikään ylös asti ja lasketaan sitten alas.

Liputus alkaa kello 8 ja päättyy auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21. Siunaustilaisuuden jälkeisen muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän klo 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon auringon laskuun saakka.

Presidentti Mauno Koivisto kuoli perjantaina 12. toukokuuta Helsingissä 93-vuotiaana. Koivisto toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1982–1994. Koivisto oli järjestyksessään Suomen yhdeksäs presidentti.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös