Hyvä lumitilanne on tuonut lisää harrastajia

0
Äiti ja tytär Heidi Hokkanen ja Alli Jokinen ovat innokkaita hiihtäjiä. Alli lähti tänä syksynä mukaan Kisan hiihtokouluun.

Kangasalan Kisan hiihtojaoston puheenjohtaja Harri Linnamaa on tyytyväinen tämän talven lumitilanteeseen.

– Lumitalkoita on jouduttu pitämään vähemmän kuin edellistalvina. Olemme kolanneet lunta ladun jäätyneille kohdille vain kahdesti.

Kahtena edellisenä vuotena talkoolaiset huhkivat keräämässä lunta noin kymmenenä iltana. Lunta jouduttiin haalimaan muun muassa luistelukenttien reunoilta.

– Hyvän lumitilanteen ansiosta Kisan hiihtokouluun on tullut runsaasti uusia jäseniä ja ladulla näkee paljon harrastajia. Kyötikkälän parkkipaikka on usein täynnä. Hiihto kiinnostaa, kun olosuhteet ovat kunnossa, Linnamaa sanoo.

Hän huomauttaa, että hyvään lumitilanteeseen ei kuitenkaan voi jatkossa tuudittautua. Jos ladut ovat huonossa kunnossa, harrastajienkin määrä vähenee.

– Toivommekin, että olosuhteet Kyötikkälässä saataisiin sellaiseen kuntoon, että lumitykin käyttö on mahdollista. Edellytyksiin kuuluu esimerkiksi riittävä vesi- ja sähköliittymä sekä varastointimahdollisuus.

– Tykkilumen käytön selvittämiseen on varattu kaupungin budjetissa 15 000 euroa. Nyt olisi jo toiminnan aika, Linnamaa toteaa.

Kangasalan Kisa järjestää kansalliset hiihtokilpailut sunnuntaina 11.2. alkaen kello 11. Sarjoja 8-vuotiaista eteenpäin. Yleisö voi seurata kisoja Kyötikkälässä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.