Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hyvä lumitilanne on tuonut lisää harrastajia

Kangasalan Kisan hiihtojaoston puheenjohtaja Harri Linnamaa on tyytyväinen tämän talven lumitilanteeseen.

Uutiset - 11.2.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat
Hyvä lumitilanne on tuonut lisää harrastajia
Äiti ja tytär Heidi Hokkanen ja Alli Jokinen ovat innokkaita hiihtäjiä. Alli lähti tänä syksynä mukaan Kisan hiihtokouluun.

– Lumitalkoita on jouduttu pitämään vähemmän kuin edellistalvina. Olemme kolanneet lunta ladun jäätyneille kohdille vain kahdesti.

Kahtena edellisenä vuotena talkoolaiset huhkivat keräämässä lunta noin kymmenenä iltana. Lunta jouduttiin haalimaan muun muassa luistelukenttien reunoilta.

– Hyvän lumitilanteen ansiosta Kisan hiihtokouluun on tullut runsaasti uusia jäseniä ja ladulla näkee paljon harrastajia. Kyötikkälän parkkipaikka on usein täynnä. Hiihto kiinnostaa, kun olosuhteet ovat kunnossa, Linnamaa sanoo.

Hän huomauttaa, että hyvään lumitilanteeseen ei kuitenkaan voi jatkossa tuudittautua. Jos ladut ovat huonossa kunnossa, harrastajienkin määrä vähenee.

– Toivommekin, että olosuhteet Kyötikkälässä saataisiin sellaiseen kuntoon, että lumitykin käyttö on mahdollista. Edellytyksiin kuuluu esimerkiksi riittävä vesi- ja sähköliittymä sekä varastointimahdollisuus.

– Tykkilumen käytön selvittämiseen on varattu kaupungin budjetissa 15 000 euroa. Nyt olisi jo toiminnan aika, Linnamaa toteaa.

Kangasalan Kisa järjestää kansalliset hiihtokilpailut sunnuntaina 11.2. alkaen kello 11. Sarjoja 8-vuotiaista eteenpäin. Yleisö voi seurata kisoja Kyötikkälässä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös