Hyvin säästetty, Kangasala!

0

Kangasala ilmoitti jokunen vuosi sitten, että se aikoo oikaista talouden alamäen. Silloisessa kunnassa käärittiin hihat ja ryhdyttiin toimeen.

Kaikkein oleellisin keino oli kulukuri. Kunnan kulut olivat kasvaneet kymmenen vuotta jyrkästi.

Ensimmäisen kerran positiivinen uutinen tuli kaksi vuotta sitten. Vuoden 2015 tilinpäätös oli 5,7 miljoonaa ylijäämäinen. Vuosi sitten uutisoimme 8,8 miljoonan ylijäämästä. Tänä vuonna ylijäämä oli 11,5 miljoonaa.

Epäilijätkin ovat vaienneet. Kangasalla osataan hoitaa taloutta!

Nyt naapurikaupungissa Tampereella on kauhea poru, kun kaupunki on julkaissut säästöohjelman. Kaupunki etsii uusia tuloja maksuja korottamalla ja karsii erilaisia palveluita kuluja säästääkseen.

Euromääräisesti tarkasteltuna summat kuulostavat hurjilta. Otsikot huutavat, että Tampere säästää yli 40 miljoonaa.

Todellisuudessa Tampereen säästö on minimaalinen suhteessa käyttötalousmenoihin. Merkittävää on myös sivulauseessa oleva tieto: urakka jakautuu kolmelle vuodelle.

Kangasalla osattiin tehdä isompia ja vaikuttavampia toimia silloin, kun aika oli. Nyt nautimme niiden päätösten hedelmistä.

Huolta herät­tää se, että Tampere on Kangasalan kumppani Lammin­rahkassa. Kangasala on varautunut ja laittanut liki yhdeksän miljoonaa korvamerkittyä rahaa sukanvarteen Lammin­rahkaa varten.

Se on vasta pieni alku 40 miljoonan hankkeessa, mutta se on kuitenkin alku.

Toivottavasti naapurimme Tampere kykenee toimimaan hankkeessa tasavertaisena kumppanina, eikä yhteinen tavoite hidastu jättimäisen kulutaakan alla painivan Tampereen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.