Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hyvin­vointimme tarvitsee johtajan

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 24.1.2018 kello 7.00

Avantouintipaikka Vesaniemen uimarannalla on yksi hyvin konkreettinen esimerkki siitä, miten kaupunki voi tukea asukkaidensa hyvin­vointia.

Sote-uudistuksen toteutuessa tämänkaltaiset palvelut nousevat entistä suurempaan rooliin, koska varsinainen terveydenhuolto siirtyy pois kaupungin järjestämisvastuulta.

Vesaniemessä on riittävät puitteet avantouinnille: kaksi isoa saunaa, suihkut ja pukuhuone.

Uusi, turvallinen laituri saadaan toivottavasti käyttöön mahdollisimman pian. Näin kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen ennakoi toisaalla lehdessä.

Kun on mahdolli­suus tarkkailla avannosta kapuavia ihmisiä, he näyttävät olevan hyväntuulisia ja hyvävoimaisia ihmisiä, oikeita terveyden perikuvia!

Kunta on järjestänyt niin, että saunat pysyvät auki pientä korvausta vastaan paikallisten seurojen voimin. Tässä järjestelmässä kaikki ovat voittajia.

Hyvinvointi syntyy erilaisista asioista. Toisille se on avantouinti, toisille hiihtolenkki ja toisille vaikkapa kirjastossa käynti.

Kaupunki teki viisaan investoinnin, kun se päätti palkata henkilön hyvin­vointijohtajan tittelillä. Kaupungin roolin muuttuessa on äärimmäisen tärkeää, että joku katsoo ja kehittää kokonaisuutta.

Hyvin­vointijohtaja alaisineen pitää huolta, että me voimme elää jatkossakin hyvää elämää Kangasalla!

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös