Koti Pääkirjoitus Hyvin­vointimme tarvitsee johtajan

  Hyvin­vointimme tarvitsee johtajan

  0

  Avantouintipaikka Vesaniemen uimarannalla on yksi hyvin konkreettinen esimerkki siitä, miten kaupunki voi tukea asukkaidensa hyvin­vointia.

  Sote-uudistuksen toteutuessa tämänkaltaiset palvelut nousevat entistä suurempaan rooliin, koska varsinainen terveydenhuolto siirtyy pois kaupungin järjestämisvastuulta.

  Vesaniemessä on riittävät puitteet avantouinnille: kaksi isoa saunaa, suihkut ja pukuhuone.

  Uusi, turvallinen laituri saadaan toivottavasti käyttöön mahdollisimman pian. Näin kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen ennakoi toisaalla lehdessä.

  Kun on mahdolli­suus tarkkailla avannosta kapuavia ihmisiä, he näyttävät olevan hyväntuulisia ja hyvävoimaisia ihmisiä, oikeita terveyden perikuvia!

  Kunta on järjestänyt niin, että saunat pysyvät auki pientä korvausta vastaan paikallisten seurojen voimin. Tässä järjestelmässä kaikki ovat voittajia.

  Hyvinvointi syntyy erilaisista asioista. Toisille se on avantouinti, toisille hiihtolenkki ja toisille vaikkapa kirjastossa käynti.

  Kaupunki teki viisaan investoinnin, kun se päätti palkata henkilön hyvin­vointijohtajan tittelillä. Kaupungin roolin muuttuessa on äärimmäisen tärkeää, että joku katsoo ja kehittää kokonaisuutta.

  Hyvin­vointijohtaja alaisineen pitää huolta, että me voimme elää jatkossakin hyvää elämää Kangasalla!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän