Ilvesjahti viivästyy lumipulan vuoksi

0

Tamperelainen Ari Perä-Rouhu tuli yllätytetyksi pahemman kerran myöhään torstai-iltana Heponiemessä. Perä-Rouhun mökkimatkalla auton valoihin ilmestyi yllättäen ilvesemä kahden pentunsa kanssa.

– Siinä ne seisoivat muutaman metrin päässä ja katsoivat minua. Olin niin hämmästynyt, että tajunnut ottaa niistä kuvaa kamerakännykällä.

Emä loikkasi pian metsään. Kaksi pentua jolkotteli hetken Parvelantietä pitkin ennen kuin katosivat nekin metsään.

– Se oli hyvin rauhallinen kohtaaminen.

– Pennut olivat jo melko isoja, lähes emänsä kokoisia, Perä-Rouhu toteaa.

Kangasalla työskentelevä riistasuunnittelija Otto Hölli Suomen riistakeskuksesta kertoo, että joulu–tammikuun aikana Kangasalla on tehty parikymmentä ilveshavaintoa.

Itä-Kangasalla on tehty aikaisemminkin useita ilveshavaintoja. Sen vuoksi alueelle on myönnetty tänäkin vuonna yksi ilveksen kaatolupa.

Lupa-alueeseen kuuluu myös lähes koko Pälkäne.

– Ilvesjahti on edennyt tänä vuonna hyvin hitaasti, koska lunta on niin vähän. Havaintojen seuraaminen on hyvin vaikeaa, koska tällä hetkellä jäljet näkyvät kahden viikon ajalta. Jahtiin voidaan lähteä sitten, kun löydetään tuoreet jäljet, Hölli sanoo.

Ilves tarvitsee karkeasti ottaen noin 15 000 hehtaarin reviirin. Tällä hetkellä ilveksen pennut ovat jo isoja ja pian ne alkavat tehdä eroa emästään.

Höllin mukaan ilves on suurpedoista kaikkein harmittomin.

– Kyllä se saattaa pihassa pyörähtää ja jonkun rusakon ottaa saaliikseen, mutta ei sitä varsinaisesti tarvitse pelätä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.