Jasmine Tahvanainen saa Belgiasta uutta intoa

0
Belgiassa Jasmine Tahvanainen pääsee keskittymään vain pelaamiseen. Suomessa osan keskittymisestä ovat aina vieneet työt ja opinnot. Kieliharjoituksia joutuu vähän tekemään, sillä ranskan kielellä Antwerpenissa ei pärjää.

Jasmine Tahvanaisen ura jatkuu ensi kaudella belgialaisen Topvolley Callant Antwerpenin riveissä. Tahvanainen on kuusivuotisen liigauransa ajan edustanut LP Kangasalaa lukuun ottamatta yhtä LP Vampulassa vietettyä vuotta. Sopimus belgialaisseuran kanssa on yksivuotinen.
Tahvanaisen kanssa Belgiaan muuttaa hänen avopuolisonsa Elviss Krastins, joka solmi keväällä sopimuksen samaisen antwerpeniläisen seuran kanssa. Näin ollen pariskunta pääsee paitsi asumaan saman katon alle myös treenaamaan ja pelaamaan samassa hallissa.
– Seuralla on ollut miesten liigajoukkue monta vuotta. Naisten liigajoukkueesta emme aluksi edes tienneet, ja se pelaakin liigaa ensi kaudella ensimmäistä kertaa tällä nimellä. Näin ollen tavoitteetkaan eivät ole kovin korkealla, tähtäämme varmasti pudotuspeleihin, Tahvanainen kertoo.

Alun perin Tahvanainen oli suuntaamassa Belgiaan toiseen seuraan, 90 kilometrin päähän Antwerpenista. Callant Antwerpenin miesten joukkueen manageri pyysi häntä kuitenkin lähettämään itsestään videoita, ja sen jälkeen sopimus syntyi nopeasti.
Tahvanaisesta tuli kolmessa päivässä antwerpenilaisjoukkueen yleispelaaja. Managerin hommista huolehti isä Ismo.
– Joukkueella oli 11 pelaajasopimusta ennen minua. Keski-ikä on selvästi korkeampi kuin joukkueissani Suomessa. Suurin osa pelaajista on belgialaisia, ehkä he hankkivat vielä ulkomaisen hakkurin, Tahvanainen kertoo.

Tahvanainen on harjoitellut viime kauden päättymisestä lähtien omatoimisesti ja OrPon mukana. Fysiikkaohjelmat hän on saanut LP Kangasalan belgialaisluotsilta Virginie De Carnelta, loikkatreenien suunnittelussa apuna on ollut Krastinsin yleisurheilutaustainen äiti.
– Kun vielä Elviksen isä ja oma isäni valmentaa, joku on ollut aina opastamassa. Lajitreeniä olisin halunnut tehdä enemmänkin. Ja beachia olen totta kai pelannut, Tahvanainen sanoo.
Kangasalalaisen rooli belgiassa tullee olemaan pelaava yp – sen vuoksi Tahvanainen sanoo joukkueeseen lähtevänsä.
– Jos tämä kausi menee hyvin, Belgiassa olisi varmasti hyvä olla jatkossakin – ainakin vähän aikaa. Varmasti sieltä voi jatkaa korkeammallekin, ja Belgian sisällä on mahdollisuuksia siirtyä parempiin joukkueisiin.
Tahvanainen epäilee, että kärkipään belgialaisjoukkueet ovat kovia ja heikoimmat puolestaan suomalaista keskitasoa.
Maajoukkue on menestynyt, mutta siinä esiintyvät pelaajat pelaavat kovemmissa Euroopan liigoissa.

Matkalaukut Jasmine Tahvanainen pakkaa elo-syyskuun vaihteessa. Krastins seuraa perässä myöhemmin, kun maajoukkue on saanut EM-karsinnat syyskuussa pelattua.
Perillä pariskuntaa odottavat sekä asunto että auto.
– Viri (De Carne) kertoi, että Belgiassa vastaan ei pitäisi tulla ikäviä yllätyksiä, vaan pelaajista pidetään huolta. Eemi Teraportti on kehunut maata hyväksi ja turvalliseksi. Tässä vaiheessa on tärkeää, että asiat hoituvat, Tahvanainen kertoo.
Ulkomaan komennus tulee oikealla hetkellä. Tahvanaisen opinnot urheiluhierojakoulussa päättyvät elokuussa, ja uusi pesti tuo mukanaan uutta intoa.
– Olen pelannut kuusi kautta liigassa, ja aina täällä on samat bussimatkat, samat pukuhuoneet ja Patalahdella pysähdytään syömään. Ensi vuosi on varmasti tosi virkistävä.
Kausi Belgiassa alkaa lokakuussa, ja antwerpenilaisia on heti vastassa Nette Tuomisen edustama BarBar Girls Bruessels.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.