Johanneksen Klinikan suunnitelmat eivät toteudu hotellin yhteyteen – uusi liiketila etsinnässä

1
Kuohunharjun kupeessa sijainneelta terveyslähteeltä nimensä saanut As Oy Kuohunlähde on noussut jo kahdeksan kerroksen korkeuteen. Lehto Asunnot Oy on aloittanut talon asuntojen myynnin. KUVA: Risto Ylitie

Kangasalla jo toimiva yksityinen lääkäriasema, Johanneksen Klinikka on muuttanut suunnitelmiaan. Se ei ole enää mukana uimahallin viereen nousevassa asuin-liikerakennushankkeessa.

Johanneksen Klinikka aikoi perustaa taloon lääkäriaseman ja yhdessä sijoittajien kanssa hoiva-asuntokokonaisuuden, jossa olisi ollut erityisesti ikääntyville ihmisille suunniteltuja asuntoja.

Johanneksen Klinikka esitteli hanketta kangasalalaisille keväällä Kangasala-talossa. Tuolloin paikalla oli useita kymmeniä asiasta kiinnostuneita kaupunkilaisia.

Klinikan taustayhtiön, Tampereen Ritarihuone Oy:n toimitusjohtaja Esko Raipia vahvistaa, että Johanneksen Klinikka on vetäytynyt hankkeesta. Asuntojen myynnin piti alkaa elokuun alussa.

– Asia on nyt loppuun käsitelty tältä osin. Paluuta tähän hankkeeseen ei enää ole, Raipia toteaa.

Raipia on tyytymätön tapaan, jolla asiaa hoidettiin rakennushankeen omistajan, Lehto Asunnot Oy:n puolelta.

Hänen mukaansa suullisesti sovitut asiat, muun muassa hankkeen rahoituksesta, eivät vastanneet lopullisia papereita.

Raipian mukaan yhteistyö katkesi kuin seinään, kun Johanneksen Klinikan edustajat kyseenalaistivat rahoitusasiakirjoissa olleet epäselvyydet.

Lehdon hankejohtaja Joona Paloranta ei näe tapahtuneessa mitään dramaattista. Paloranta kuvailee tapahtumia pikemminkin normaaliksi hankekehitystyöksi.

Hänen mukaansa on totta, että rahoituksen ehdot muuttuivat matkan varrella.

– Nämä ovat monimutkaisia kokonaisuuksia. On hyvin normaalia hankekehitystä, että haemme eri toimijoiden kanssa ratkaisuja, muun muassa rahoitukseen.

Palorannan mukaan Johanneksen Klinikan kanssa yritettiin rakentaa vaihtoehtoa, jossa rahoitus olisi saatu järjestettyä myös heidän hoiva-asunto-osuudelleen.

Asunnonostajien rahojen turvaksi on tehty rakennusaikainen suoja, niin sanottu RS-järjestelmä. Se rajoittaa Palorannan mukaan voimakkaasti sitä, kuinka paljon kohteesta voidaan myydä asuntoja suoraan sijoittajille.

– Teimme hyvää yhteistyötä, mutta emme löytäneet heidän kanssaan ratkaisua. Jossain vaiheessa peli piti viheltää poikki, Paloranta toteaa.

Johanneksen Klinikka aikoo kaikesta huolimatta pysyä Kangasalla ja kasvattaa siellä jatkossakin liiketoimintaansa.

Raipian mukaan huhtikuusta toiminut lääkärikeskus Kuohunharjuntiellä on saanut hyvän vastaanoton.

– Neuvottelemme nyt kahden rakennusliikkeen kanssa lääkärikeskuksen uudesta toimitilasta. Tällä hetkellä emme suunnittele enää hoiva-asuntoja Kangasalle, Raipia sanoo.

Lehto Asunnot on aloittanut talon asuntojen myynnin. Hotellille on varattu kymmenkerroksisen talon myyntisuunnitelmassa ensisijaisesti kaksi kerrosta, kerrokset viisi ja kuusi.

Alun perin hotellihuoneita suunniteltiin rakennettavaksi neljään kerrokseen. Nyt määrä on kutistunut, ja enimmillään huoneiden lukumääräksi jää 51, jos kolmaskin kerros otetaan hotellikäyttöön.

Talon ensimmäinen kerros on liiketilaa. Alkuperäisissä suunnitelmissa sinne oli tulossa lääkäriasema, hotellin vastaanotto ja noin 100-paikkainen ravintola.

Alueen asemakaava määrää, että asuntoja saa olla kerrosalasta korkeintaan 70 prosenttia.

1 kommentti

  1. Käsittääkseni yhtenä Kangasalan edellisen hotellin ongelmana oli hotellin pieni koko. Onko tällekin hankkeelle käymässä nyt samalla tavalla? Esimerkiksi ishokoa ryhmää ei pystytä palvelemaan, mikäli hotellissa on muita yksittäisiä varauksia tehtynä… Pidemmän päälle ei oon myynti vaikuttaa käyttöasteeseen huomattavasti. Jos hotellikäyttöön tulee 2 kerrosta onko niin, että hotellihuoneita tulee noin 30-35? Silloinhan hotelliin ei mahdu edes bussilastillista ryhmässä matkaavia…

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.