Johtava ylilääkäri Kangasalan viidestä uudesta tartunnasta: ”Altistuneita ei ole hurjaa määrää”

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kuntakohtaiseen karttataulukkoon tuli tänään tiistaina Kangasalan kohdalle viisi uutta todettua koronavirustartuntaa. Viimeksi yhdestä uudesta tartunnasta kerrottiin tasan viikko sitten tiistaina.

Lue myös: Kangasalla viisi uutta koronatartuntaa

Kangasalan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi myöntää Kangasalan Sanomille, että Kangasalla on tullut viimeisen viikon aikana lisää koronatapauksia.

– Altistuneita ei ole hurjaa määrää. Keskiverto koronapotilas on altistanut pari-kolme henkeä, lähinnä samassa taloudessa asuvia. Tapauksista osa liittyy läheisiin, osa työkavereihin, muutamasta lähdettä ei tiedetä, Viitaniemi kertoo

Hän korostaa, että koronatapauksia voi tulla tällä hetkellä vastaan missä vain.

– Enää korona ei ole kaksi-kolmekymppisten sairaus, kuten aiemmin syksyllä. Ikähaitari on levinnyt eläkkeelle jääneiden suuntaan.

Viitaniemi kertoo, että terveydenhuollossa saadaan kangasalalaisilta palautetta sellaisista yrityksistä, joissa ei käytetä maskeja asiakaspalvelussa.

Hän kehottaa ihmisiä olemaan suoraan yhteydessä yrityksiin.

– Meidän suorat vaikutuskeinomme ovat tässä vähäiset, kun kyseessä on suositus. Yrittäjien olisi hyvä ymmärtää sekä oma osuus yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisyssä että imagovaikutus asiakkaiden turvallisuuden huomioimisesta, Viitaniemi huomauttaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.