Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Jukolalla mahtava mainosarvo

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 10.5.2017 kello 14.45

Vaikka Yleisradio muuttaa jatkuvasti toimintaansa, se on kuitenkin sitoutunut jatkossakin lähettämään MM-kisoja ja Jukolan viestejä valtakunnan kanavilla.

Täkäläiset Jukolan järjestäjät voivat huokaista helpotuksesta. Lupaus ulottuu ainakin Kangasalan Jukolaan eli vuoteen 2019 saakka.

Luvassa on 40–50 tuntia televisioaikaa Kangasalta, Heposelän rannoilta Heponiemen–Majaalahden alueelta. Kappale kauneinta Kangasalaa, ja sitä kautta koko pitäjä saa sellaisen mainoksen, jota ei voi rahalla ostaa.

Tämä pitää kunnankin osata hyödyntää. Tässä mielessä oli hienoa, että järjestelysopimuksen allekirjoitustilaisuudessa oli kunnan luottamus- ja virkamiesjohto vahvasti paikalla.

Kunnan tuki voi olla monenlaista. Kuten Jukolan kilpailujohtaja Harri Virta totesi, kunta tarjoaa kilpailukäyttöön kartat. Se ole kaikkialla itsestäänselvyys.

Jukolan järjestäminen Kangasalla on iso juttu. Ehkä isompi kuin Jukolaa kokemattomat oikein osaavat kuvitellakaan.

Järjestävien tahojen, Kaukametsäläisten ja Suomen Suunnistusliiton mukaan Kangasala on tällaiselle tapahtumalle juuri oikean kokoinen paikka.

Täällä ei ole muita yhtä massiivisia tapahtumia kilpailemassa huomiosta. Koko kylä voi tuona vuonna keskittyä tuohon yhteen jättimäiseen ponnistukseen.

Kangasalan keskustalle tapahtuma ei kuitenkaan merkitse valtaisaa tungosta – toki jonkinlaista ylimääräistä liikennettä kuitenkin.

Jos yrittäjät halua olla mukana Jukolan hengessä, toimipiste  pitää siirtää Heponiemen metsään syntyvälle kauppakadulle. Suunnistajat nimittäin tulevat, pysyvät ja kuluttavat pääasiassa kisa-alueella.

Se on luonnollisesti erittäin tärkeää tapahtumatalouden kannalta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös