Uutiset

Maastopalo Kuhmalahdella sai alkunsa mahdollisesti metsäkoneen aiheuttamasta kipinästä

Pirkanmaan pelastuslaitos sammutti torstaina maastopaloa Kuhmalahdella. Pelastuslaitos hälytettiin kohteeseen Elamontielle torstaina iltapäivällä kello 14.12. Ilmoituksen mukaan kyseessä oli keskisuuri maastopalo.

Kohteeseen lähti 12 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitos tiedotti hieman ennen viittä, että maastopalo saatiin rajattua noin kello 16 ja tuolloin sammutettiin palopesäkkeitä.

Sammutustöiden arvioitiin jatkuvan noin seitsemään asti illalla. Pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että palo lähti liikkeelle mahdollisesti metsäkoneen aiheuttamasta kipinästä. Metsänomistajat olivat paikalla ja suorittivat alkusammutusta hosilla.

Pelastuslaitos tiedotti tiistaina, että Pirkanmaalle on asetettu avotulenteko.

– Ilmatieteen laitoksen tuottama metsäpaloindeksi on kohonnut etelä- ja länsisuomessa arvoon 5,7. Indeksin maksimiarvo on 6,0. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että metsät ja maastot ovat niin kuivia, että suurpalon mahdollisuuden todennäköisyys on erittäin suuri, tiedotteessa kerrottiin.

Hyvinvointialueen pelastusviranomainen voi perustellusta syystä kieltää avotulen teon pelastustoimen alueella tai osassa sitä määräajaksi.

Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin kautta.

Kangasalan Sanomat seuraa tilannetta. Tämä oli päivittyvä uutinen.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä
KategoriaUutiset

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.