Koti Pääkirjoitus Kaikki eivät erakoidu mökille

  Kaikki eivät erakoidu mökille

  0

  Kaikki eivät halua viettää juhannusta erakoituneena mökille. Siksi tarvitaan oman kylän tapahtumia, ja niitä Kangasalla on jälleen tänäkin vuonna.

  Esimerkiksi Veho­niemen­harjulla juhannus on suorastaan kiireinen, joskin tunnelma on leppoisa. Aattona päivällä ja illansuussa museolle poikkeavat perheet, jotka ovat matkalla mökille.

  Toisaalta mökiltä lähdetään taas juhannusvieraiden kanssa museolle mansikkakakulle. Isovanhemmat tuovat lapsenlapsiaan. Museoemäntä arvelee hänkin, että mökkielämään kaivataan sittenkin vaihtelua, joten pieni autoretki on paikallaan.

  Ne, jotka jäävät ensi vuonna viettämään juhannusta kotikonnuille Kangasalle, voivat sanoa viettävänsä kaupunkijuhannusta. Ei sekään hassumpaa ole. Ei tarvitse jonottaa valtatiellä ruuhkassa eikä hermoilla kireitä aikatauluja.

  Juhannukseen ladataan usein liikaa paineita. Loppujen lopuksi kyse on yhdestä kesäisestä viikonlopusta, joka ei todennäköisesti edes ole kesäinen. On aivan mainio vaihtoehto mennä niin sanotusti valmiiseen pöytään eli viihtyä jonkun toisen jo valmiiksi järjestämässä tapahtumassa.

  Omassa pitäjässä on tänä vuonnakin vaihtoehtoja paljon: kokko palaa ainakin Pohtiolammella, Raikun rannassa, Holmansaaressa, Saarikylissä, Pyysalossa ja Ilkon kurssikeskuksessa.

  Tänä vuonna juhannukseen kuuluu lavatanssien lisäksi yhteistanssi Robinin Hula hulan tahdissa. Yleisradio haastaa kaikki suomalaiset yrittämään maailmanennätystä.

  Tarkoitus on saada Suomen sadan vuoden kunniaksi kokoon 300 000 tanssijaa. Askeltaa voi varmaan vaikka oman laiturin nokassa, mutta tiettävästi yhteistanssia harrastetaan Kangasalla ainakin Kisarannan suunnalla.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän