Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kaikkien avioparien rukoushetki sopii kirkkoon

Siviiliavioliiton solmineiden, samaa sukupuolta olevien kanssa voidaan rukoilla kaikissa Kangasalan seurakunnan tiloissa, myös kirkoissa. Työntekijän on kuitenkin järjestettävä rukoushetki kirkossa niin, että se erottuu selkeästi avioliittoon vihkimisestä ja sen siunaamisesta. Työntekijöiden ohjeistuksen tarkoituksena on, ettei rukoushetkeen osallistuva voi saada väärää mielikuvaa tilaisuuden luonteesta.

Uutiset - 17.3.2017 kello 15.12
Kangasalan Sanomat
Kaikkien avioparien rukoushetki sopii kirkkoon
Kirkkoneuvosto keskusteli kirkon käytöstä maaliskuisessa kokouksessaan. Äänestyksiäkin tarvittiin.

Asia nousi kirkkoneuvoston käsittelyyn sen jäsenen, Markku Tiilikaisen aloitteen pohjalta. Tiilikainen esitti, että kirkot rajataan niitten tilojen ulkopuolelle, joissa voidaan järjestää samaa sukupuolta olevien avioparien rukoushetkiä. Näin siksi, ettei synny mielikuvaa avioliittoon vihkimisestä kirkossa. Tiilikaisen ehdotus hävisi kirkkoneuvoston äänestyksessä luvuin 4–7. Osa jäsenistä olisi halunnut jättää asian vielä pöydälle.

Piispainkokouksen kannan mukaan rukoushetki voidaan järjestää myös kirkossa, jos seurakunta niin päättää.
Lisäksi piispainkokous on todennut, että seurakunnan ja työntekijöitten tehtävä on asettua kirkon kaikkien jäsenten rinnalle ja tukea heitä. Rukoileminen kirkossa on tapa pitää hengellisesti huolta seurakunnan omista jäsenistä. Uutta on nyt se, että rukouksen ajankohta liittyy henkilöitten solmimaan siviiliavioliittoon.

Asiaa Kangasalan seurakunnassa valmistellut hallintokappalainen Henri Lehtola huomauttaa, että rukouksen tapa ja sisältö vaikuttavat eniten siihen, millainen käsitys tilaisuudesta syntyy. Paikka, esimerkiksi kirkko, ei ole olennaisin seikka.
– Nyt tehty päätös liittyy kahteen myönteiseen asiaan, jotka saattavat helposti asettua toisiaan vastaan, Lehtola sanoo.
– Seurakunta arvostaa ja kunnioittaa kaikkia jäseniään ja haluaa tukea jokaisen hengellistä elämää. Samalla on kuitenkin tärkeää, että kirkon avioliittokäsityksestä syntyy selkeä ja oikea kuva. Näiden kahden asian liittäminen yhteen ei ole helppoa. Päätöksessä on haluttu kunnioittaa kumpaakin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös