Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kalavesien hoito yhteinen asia

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 14.6.2017 kello 8.00

Viereisellä sivulla olevassa jutussa kerrotaan karu totuus siitä, mitä kalastusmaksu-uudistus merkitsee kalavesien hoidolle. Ei mitään hyvää!

Aikaisemmin harrastekalastajalle kertyi maksettavaa noin 60 euroa vuosittain. Maksu sisälsi kalastuksenhoitomaksun ja viehekortin.

Nykyisin nuoret ja vanhat kalastajat on vapautettu maksuista kokonaan. 18-64-vuotiaat maksavat ainoastaan 39 euron vuosimaksun. Samalla maksulla saa kalastaa kaikkialla Suomessa.

Sinisilmäinen ajatus maksu-uudistuksen taustalla oli, että pienempi maksu houkuttelisi enemmän väkeä kalastuksen pariin.

Näin ei kuitenkaan käynyt, ja nyt kalastusalueet saavat tuntea sen nahoissaan. Maksuromahduksen taustalla on varmasti myös se tosiseikka, että yksi innokkaimmista kalastajaryhmistä, varttuneempi väki, vapautettiin maksusta kokonaan.

Kun yhteiseen pottiin ei kerry jaettavaa, kalavesien hoidosta vastaavat kalastusalueet joutuvat mietti- mään, mitä tehdään ja mitä jätetään tekemättä.

Vaikka monet meistä eivät laita edes mato-onkea järveen joka vuosi, on kalavesien hoito kuitenkin tärkeää työtä yhteiden edun nimissä.

Kangasalta löytyy rantaviivaa reilusti yli tuhat kilometriä. Järviä on kaikkiaan 411, joista yli hehtaarin kokoisia on 150 kappaletta.

Järvet ovat merkittävä yhteinen omaisuutemme, minkä vuoksi on tärkeää, että niistä huolehditaan myös kalastuksen näkökulmasta.

Nyt olisi varmasti syytä arvioida tämä uudistus uudelleen tai ainakin miettiä kiireen vilkkaan, mistä kalavesien hoitoon keksitään uusia tulonlähteitä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös