Kangasala juhlii koko vuoden

0

Kangasala viettää ensi vuonna 150-vuotisjuhlavuottaan. Työryhmä on kokoontunut jo muutaman kerran ja tehnyt alustavaa suunnitelmaa, mitä vuosi pitää sisällään.

Viime viikolla asiasta informoitiin laajemmalle joukolle. Kirjastoon olikin kokoontunut edustava joukko kangasalalaisia toimijoita eri yhdistyksistä, yrityksistä ja yhteisöistä.

Kulttuurijohtaja Taina Sahlander oli listannut palaveria varten, mitä tapahtumia kunnassa vuodenkierron aikana on.

Listassa oli vasta vain osa tapahtumista, mutta siitä huolimatta se avasi silmät: kylläpä Kangasalla tapahtuu!

Juhlavuoden teeman toivotaan läpäisevän mahdollisimman monet jo olemassa olevat tapahtumat. Uuttakin kuitenkin tarvitaan, ja tätä varten on perustettu työryhmä asiaa pohtimaan.

Kangasalan Sanomat on innolla mukana tässä ryhmässä. On aivan luonnollista, että 96-vuotias paikallislehti haluaa juhlistaa oman kotikuntansa juhlavuotta.

Kunta on ihmisiä varten ja niin pitää olla juhlavuoden tapahtumienkin. On tärkeää, että tapahtumia mietitään laajalla skaalalla niin, että ne todella tavoittavat eri asioista kiinnostuneet ihmiset.

Kangasala on rakenteeltaan kunta, jonne on asettunut suuri joukko muualta muuttaneita ihmisiä.

Monille heistä kunta on paikka, josta lähdetään aamulla töihin jonnekin toisaalle ja palataan illaksi kotiin perheen pariin ja nukkumaan.

Uusien kangasalalaisten suusta kuulee hyvin usein huokaisun: ai, täällä on tällaistakin! Syystä tai toisesta tapahtumatiedot eivät heitä saavuta, ja monesti pettymys jälkikäteen havaitusta asiasta on melkoinen.

Tässä joukossa piilee hurja kunnan sisäinen matkailijapotentiaali, johon Kangasalan totisesti kannattaa panostaa.

Todennäköisesti heidän tavoittamisensa on helpompaa ja halvempaa kuin satunnaisen matkailijan houkutteleminen tänne esimerkiksi isojen ja kalliiden valtakunnallisten matkailutapahtumien kautta.

Kun kangasalalaiset oppivat nauttimaan oman kunnan tarjonnasta, jää myös euro pyörimään Kangasalle. Ja se, jos mikä, on meidän kaikkien etu.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.