Kangasalan kaupunki purkaa lisää koronarajoituksia koronanyrkin suositusten mukaisesti

0
Koronatilanne edellyttää edelleen esimerkiksi maskien käyttöä. Kuva: KS Arkisto

Kangasalan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen ohjausryhmän tänään tiistaina antamia uusia suosituksia koronarajoituksissa.

Koronanyrkin mukaan Pirkanmaan koronatilanne on kehittynyt edelleen myönteisempään suuntaan, mutta maakunta on yhä kiihtymisvaiheessa.

Uusien suositusten mukaan ohjatussa ryhmäliikunnassa vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on mahdollista tästä päivästä alkaen myös sisätiloissa.

Yleisömäärissä noudatetaan AVIn kokoontumisrajoitusta. Vanhemmat tai saattajat eivät kokoonnu ryhmiin lasten harrastusten yhteydessä. 

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä, eikä turvavälejä tarvitse enää noudattaa.  Myös turnaukset ulkona ovat nyt mahdollisia. 

Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on edelleen suljettu, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Uimahallissa uiminen on uusien ohjeiden mukaan mahdollista. Kangasalan uimahalli Kuohu ohjeistaa kaupungin tiedotteen mukaan asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat on avattu ja niitä voi taas käyttää.

Nuorisotilat ovat auki normaalisti.

Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty kesäkuun alkuun saakka.

Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, etenkin, jos turvavälit eivät toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Kimmo Pyykkö –taidemuseo on avoinna, kuten myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste, jossa on mahdollista asioida Kangasalan matkailuneuvonnan ja tapahtumien lipunmyyntiin liittyvissä asioissa.

Kangasalan kaupunki tiedottaa toimivansa pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.