Kangasalan Sanomien vuosi pysyi haasteista huolimatta kannattavana – Kokonaislevikki nousi edellisvuodesta

0
Kangasalan Sanomien sovellus

Vuosi 2022 oli mediakentässä ja myös Kangasalan Sanomissa haastava voimakkaasti kohonneiden kustannusten vuoksi. Paperin hinta nousi vuoden aikana useita kymmeniä prosentteja muun muassa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Myös Posti nosti jakelukustannuksiaan voimakkaasti.

Haasteista huolimatta Kangasalan Sanomien toiminta pysyi kannattavana. Myös lehden kokonaislevikki jatkoi kasvuaan.

– Erityisen iloinen olen digilevikin voimakkaasta noususta. Digitaaliset tuotteemme sovelluksineen ja uutiskirjeineen ovat selvästi löytäneet yleisönsä, yhtiön toimitusjohtaja-päätoimittaja Heli Keskinen sanoo.

Kangasalan Sanomien liikevaihto nousi hieman ja oli viime vuonna 1,14 miljoonaa euroa. Nousu johtui tilauksista saatujen eurojen kasvusta. Tilauksista tulleet eurot kasvoivat edellisvuodesta 9,5 prosenttia.

Yhtiön liikevoitto oli 19 900 euroa ja tilikauden voitto 14 700 euroa.

– Yhtiön toiminnan jatkuminen kannattavana voimakkaasti nousseista kustannuksista huolimatta on hieno ja tärkeä asia. Uskon, että Kangasalan Sanomilla on edessään vahva tulevaisuus muuttuvasta kentästä huolimatta, Keskinen kommentoi.

Erityisesti digitaaliset tuotteet ovat nousseet muutamien viime vuosien aikana hyvin suosituiksi tavoiksi kuluttaa paikallismediaa.

Vuoden 2022 Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tekemän selvityksen mukaan Kangasalan Sanomat oli viime vuonna koko Suomen tavoittavin paikallismedia. Tutkimuksen mukaan Sanomien printtilehti tavoittaa keskimäärin 21 000 ja digituotteet 14 000 lukijaa viikossa.

Lue myös: Kansallinen Mediatutkimus: Kangasalan Sanomat on koko Suomen tavoittavin paikallismedia

– Jatkossakin kehitämme digi- ja printtituotteitamme rinta rinnan. Molemmat täydentävät toisiaan ja antavat kangasalalaisille mahdollisuuden seurata paikallista uutisointia monikanavaisesti, Heli Keskinen kertoo.

Tii staina pidetty yhtiökokous päätti, että osakkeenomistajillemaksetaan tuloksesta osinkoja 3 euroa osaketta kohdin. Edellisenä vuonna osinkoja maksettiin 5,5 euroa per osake.

Vuosi oli Kangasalan Sanomille 104. ilmestymisvuosi. Toimintavuoden aikana julkaistiin 52 painettua lehteä. Yhtiön palveluksessa on 10 työntekijää.

Yhtiön hallituksessa jatkavat Sonja Danielsson, Johanna Huurre, Tuomo Marttila, Päivi Nurminen, Harri Oesch ja Torsti Tulenheimo.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.