Kangasalan seurakunta päätti, että perhe pääsee mukaan konfirmaatioon etäyhteydellä

0
Kangasalan seurakunta haluaa tarjota jokaiselle nuorelle mahdollisimman tasapuolisen rippikoulun. Siksi koulu- ja leirijaksot ovat tavallista lyhyempiä ja osa opetuksesta järjestetään etänä. Viron ja Lapin leirit siirtyvät Kangasalle. Kuva: Marja Aaltio

Kangasalan seurakunta on päättänyt tämän kesän rippikoulujen toteuttamisesta. Kaikkien rippikoulujen intensiivijaksot ovat neljän päivän mittaisia, jotta rippikoulut ehditään järjestää pääosin ennen koulujen alkua elokuussa.

Jo aiemmin piispat ja kirkkohallitus ohjeistivat seurakuntia järjestämään intensiivijaksot vasta juhannuksen jälkeen, ja Kangasalla intensiivijaksot alkavat juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Rippikoulun intensiivijakso tarkoittaa joko leiri- tai päiväkoulujaksoa, joka rippikouluun kuuluu. 

Koska intensiivijaksot ovat tavallista lyhyempiä, jokaisella ryhmällä on myös etäopetusta, josta vastaavat kunkin rippikouluryhmän ohjaajat. 

Syynä lyhyempiin leiri- ja koulujaksoihin on se, että seurakunta haluaa taata kaikille nuorille yhtäläisen ja turvallisen mahdollisuuden käydä rippikoulu loppuun.

Kaikki leirimuotoiset rippikoulut järjestetään Pyysalon leiri- ja tapahtumakeskuksessa. Lapin ja Viron riparit eivät tänä vuonna toteudu, vaan nekin siirtyvät seurakunnan omaan leirikeskukseen, missä voidaan paremmin karsia tartuntariskejä.

­– Pyysalossa pidetään rippikoulua joka päivä juhannuksen jälkeisestä maanantaista koulujen alkamiseen saakka. Ennen leirijaksoa pidetään kesä-heinäkuun aikana ainakin yksi päivätapaaminen kunkin ryhmän kanssa, kertoo kirkkoherra Seppo Jarva kesän rippikoulusuunnitelmista.

Perhe ja kummit konfirmaatioon etänä

Leiri- ja koulujaksojen lyhentyminen on tietenkin iso muutos, mutta vielä suurempi muutos on konfirmaatioiden järjestämisessä.

Kangasalan seurakunta noudattaa maan hallituksen asettamaa 50 hengen kokoontumisrajoitusta ja sen vuoksi konfirmaatioon osallistuvat paikan päällä konfirmoitavien lisäksi vain isoset ja konfirmaation toimittavat työntekijät. Rippilasten perheet, kummit  ja muut läheiset voivat seurata konfirmaatiota verkossa erillisen linkin kautta.

Suuri syy konfirmaatioiden nopeaan pitämiseen on myös, että kukaan ei tiedä syksyn epidemiologista tilannetta – se voi olla nykyistä paljon pahempi.

Kirkkoherra Seppo Jarva

Seurakunnassa on koko ajan pohdittu myös sitä vaihtoehtoa, että konfirmaatiot olisi järjestetty vasta syksyllä.

– Ensi vuoden rippikoulut alkavat jo tämän vuoden syksyllä, mistä syystä konfirmaatiot haluttiin pitää ennen koulujen alkua. Eri ikäluokkien rippikouluja ei haluttu sekoittaa keskenään. Suuri syy konfirmaatioiden nopeaan pitämiseen on myös, että kukaan ei tiedä syksyn epidemiologista tilannetta – se voi olla nykyistä paljon pahempi, kertoo Seppo Jarva.

Konfirmaatiot järjestetään mahdollisimman pian intensiivijakson jälkeen. Päivistä löytyy tietoa seurakunnan sivuilta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.