Kangasalan terveyskeskus sai kehnoimmat pisteet erikoistuvilta lääkäreiltä

2
Vastaajilta kysyttiin, suosittelisivatko he kyseistä koulutuspaikkaa ystävälle tai kollegalle asteikolla 0–10, jonka perusteella laskettiin niin sanottu net promoter score (NPS-luku) kullekin koulutuspaikalle. Sen perusteella koulutuspaikoille myönnettiin 1–5 tähteä. Kuva: Nuorten Lääkärien Yhdistys

Erikoistuvat lääkärit ovat antaneet pisteitä koulutuspaikoilleen. Kangasalan terveyskeskus jäi kyselyssä viimeiseksi.

Lääkäripäivillä julkistettu erikoistuvien lääkäreiden koulutuspaikkakysely listasi paremmuusjärjestykseen 85 koulutuspaikkaa. Listalla ovat mukana paikat, joista oli vähintään viisi vastaajaa.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen ja Suomen Lääkäriliiton toteuttama kysely selvitti jo kolmannen kerran suomalaisten erikoistuvien lääkäreiden koulutusolosuhteita, työoloja ja kuormittavuutta.

Kangasalan terveyskeskus löytyy listauksen viimeiseltä sijalta. Se sai vain yhden tähden. Kukaan viidestä erikoistuvista lääkäristä ei suositellut Kangasalan terveyskeskusta koulutuspaikkana, yksi suhtautui neutraalisti.

Parhaissa koulutuspaikoissa korostui tutkimuksen mukaan perehdytyksen, säännöllisen ohjauksen ja nimetyn ohjaajan merkitys. Kohtuullinen työmäärä mahdollistaa oppimisen ja vähentää uupumusta työssä.

Viisi tähteä sai yhteensä 26 koulutuspaikkaa. Listan kärjessä on viisi paikkaa, jotka saivat suosituksen kaikilta koulutettaviltaan. Ne ovat Karviaisten perusturvakuntayhtymä, Pieksämäen, Sipoon, Valkeakosken ja Viitasaaren terveyskeskukset. Nämä viisi myös palkittiin kunniakirjoin Lääkäripäivillä Helsingissä. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä MTV3.

2 kommenttia

  1. Kävin terveyskeskuksen hammashoidossa useamnan kerran v 2016.
    Tiedot luvattiin Omkantaan vuoden 2017 alusta, niutä ei näy siellä vieläkään.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.