Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalan tie kohti kaupunkia etenee

Kunnanjohtaja Oskari Auvinen esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, ettei kuntamuodosta järjestetä kansanäänestystä, vaan valtuuston tekemä päätös muuttaa Kangasala kaupungiksi pidetään voimassa.

Uutiset - 27.10.2017 kello 15.32
Kangasalan Sanomat
Kangasalan tie kohti kaupunkia etenee
Kangasala juhli 150-vuotista taivaltaan toissavuonna kuntana. Ensi vuodenvaihdetta juhlittaneen kaupunkina, ellei valtuusto pyörrä päätöstään.

Perusteluissa todetaan muun muassa, ettei kaupunki-nimityksen käyttöönottaminen muuta kunnan oikeudellista tai hallinnollista asemaa. Se ei myöskään muuta kuntalaisten verotusta, taksoja, maksuja, oikeuksia tai velvollisuuksia. Näin ollen kansanäänestystä ei ole tarkoituksenmukaista järjestää.

Valtuusto päätti helmikuussa, että Kangasalasta tulee ensi vuoden alussa kaupunki. Päätös poiki kaksi vastustavaa aloitetta. Aloite, jossa esitettiin neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, keräsi 1 290 hyväksyttyä allekirjoitusta. Aloitteen, jossa ehdotettiin valtuuston päätöksen kumoamista, allekirjoitti 972 kuntalaista.

Kunnanhallitus kokoontuu pohtimaan kantaansa aloitteisiin maanantai-iltana. Asia etenee myös valtuuston käsittelyyn.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

28.10.2017 kello 22.54
MörköjimIlmoita
Sitä mökkeillään ens kesänä sitten kaupungissa. Jännää nähdä miltä tuntuu. Voiko enää sanoa että lähtee käymään kirkolla vai pitääkö puhua kaupungin keskustaan menosta?
No talvellakin kyllä lähtee käymään kylillä kun asioi Tampereen keskustassa.
~
Takaisin ylös