Kangasalan vanhempainyhdistykset saivat kattojärjestön

0
Gitte Mustosella on kokemusta monenikäisten lasten kasvattamisesta. Vanhimmat ovat ammattiopisto- ja lukioikäisiä, nuorimmainen, ylhäällä keikkuva Esko on tokaluokkalainen. Mukana myös luokkakaveri Helmiina Hinkka.

Keväällä perustettu Kangasalan vanhemmat ry toteuttaa heti syyskauden alkaessa toimintasuunnitelmaansa ja järjestää yhdessä opetustoimen kanssa vuorovaikutusta käsittelevän luennon. Kouluttaja Outi Mäenpää puhuu päivällä opetushenkilökunnalle, ja illalla häntä pääsevät kuuntelemaan kaikki asiasta kiinnostuneet kuntalaiset.

– Tämä on mahtava esimerkki siitä, kuinka yhteistyö kaupungin ja yhdistyksemme välillä lähti toimimaan. On hienoa, että kouluttaja puhuu nyt samoista tärkeistä asioista opettajille ja meille vanhemmille, yhdistyksen puheenjohtaja Gitte Mustonen iloitsee.

Kaupunkikohtainen vanhempainyhdistys haluaa viedä asioita eteenpäin myönteisellä tavalla ja myös pitää vanhempainyhdistysten tärkeää roolia esillä.

– Tuntumani mukaan Kangasalan koulut ja päiväkodit arvostavat vanhempainyhdistysten toimintaa. Olemmehan me tärkeä tuki. Esimerkiksi Liuksialan yhdistys hankki vastikään koululle frisbeegolfkorit, myös Liuksialan vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toimiva Mustonen antaa esimerkin.

Hän on lähtenyt toimintaan mukaan, koska uskoo, että yksikin ihminen voi vaikuttaa. Toiminta myös antaa enemmän kuin ottaa.

– Suosittelen lämpimästi. Ellei halua mukaan hallitustyöskentelyyn, kannattaa ainakin käydä kokouksissa ja tilaisuuksissa. Niissä saa ensikäden tietoa siitä, mitä koulumaailmassa tapahtuu.

– Toisten vanhempien kanssa keskustellessa puolestaan avautuu erilaisia ja uusia näkemyksiä kasvatuksesta. Voi sanoa, että ymmärrys kasvaa. Kannustan kokeilemaan ainakin kerran.

Kangasalan vanhemmat -yhdistyksen tarkoituksena on esittää kannanottoja ja lausuntoja koulu- ja päiväkotimaailmaan liittyvissä asioissa ja pitää yhteyttä kaupunkiin. Toimintaan kuuluvat myös koulutus- ja luentotilaisuudet.

Yhdistyksen perustamisidea syntyi, kun kaupungin hyvinvointikoordinaattori etsi vanhempainyhdistyksistä jäseniä hyvinvointityöryhmään.

– Tilaisuudessa oli puhumassa Vanhempainliiton edustaja, ja ymmärsimme, että kattojärjestön on helpompi ajaa yhteiseksi koettuja asioita.

– Olemme linkki kaupungin, vanhempainyhdistysten ja vanhempien välillä. Kaikilla meillä on sama tavoite; lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi.

Kaikki kangasalalaiset Vanhempainliittoon kuuluvat päiväkotien ja koulujen vanhempainyhdistykset kuuluvat automaattisesti uuteen kaupunkikohtaiseen yhdistykseen. Myös yksityiset henkilöt voivat liittyä.

Näyttelijä, kouluttaja Outi Mäenpään vuorovaikutusta käsittelevä, kaikille avoin luento torstaina 6.9. kello 18 lukiolla. Kangasalan vanhemmat ry tarjoaa kahvit kello 17.30. Luennolla käsitellään sujuvan ja tehokkaan yhteistyön lainalaisuuksia sekä rakentavaa vuorovaikutusta.

kangasalanvanhemmat.yhdistysavain.fi

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.