Kangasalla 11 todettua tartuntaa – Nyt on syytä pitää maltti ja pysyä kotona

2

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi viime viikon lopulla kuntakohtaisia tietoja koronavirustartunnoista. Listauksen mukaan Kangasalla oli maanantaina 11 testein todettua tautitapausta.

Arvioiden mukaan todellinen määrä on noin 20-30-kertainen, joten kaupungissamme on tuon laskukaavan mukaan noin 200-300 sairastunutta. Tampereella tartuntoja on todettu 87 ja Valkeakoskella 12.

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti tiistaina, että Pirkanmaan sairaanhoito­piirin alueella on todettu yhteensä 144 testein varmistettua koronavirustartuntaa.

Taysin erityisvastuualueella oli maanantaina sairaalahoidossa 17 koronaviruspotilasta. Heistä kuusi oli tehohoidossa.

Koko Suomessa tartuntoja oli todettu tiistaihin mennessä 2 308 kappaletta. Tautiin oli kuollut maanantaihin mennessä 27 ihmistä.

Tauti leviää, mutta ainakin toistaiseksi maltillisesti. Asian­tuntijat ovat kertoneet julkisuudessa, että hallituksen asettamat rajoitustoimet ovat tepsineet Suomessa.

Toisin kuin monessa muussa maassa, meillä on saatu loivennettua epidemiakäyrää.

Nyt kuitenkin kysytään kärsivälli­syyttä. Kevät houkuttelee meitä ulos ja ihmisten ilmoille, mutta nyt on edelleen syytä pysyä omissa ympyröissä ja ulkoilla turvallisesti etäällä muista.

Jos jaksamme vielä, saatamme saada viettää vapaampaa kesää. Jos hyydymme nyt, emme saa.

Niin turhauttavaa kuin se onkin, nyt on pysyttävä kotona. Yritetään auttaa toisiamme tämän hankalan ajan yli.

Yksi hyvä esimerkki muiden piristämisestä löytyy tämän lehden sivulta 15. Kaupungin kulttuuripalvelut on aloittanut kirjepalvelun, jolla jokainen voi ilahduttaa yksinäisiä koronakaranteenissa olevia. Helppoa, mutta ilahduttavaa.

2 kommenttia

  1. Miksi on pysyttävä kotona, eikä esim. saisi mennä metsään ulkoilemaan? Liikunnan puute on suuri terveysriski sekin, kaiken ikäisillä! Vaatimus neljän seinän sisällä pysymisestä on ensinnäkin epäinhimillinen ja toiseksi perusteeton ja kolmanneksi erittäin epäterveellinen.

    • Hei,

      ja kiitos kommenteistasi! On toki suotavaa ulkoilla esimerkiksi metsässä, johon ylilääkäri lehtemme sivuilla juuri kannustikin. Pääkirjoitukseni pointti oli välttää ihmisjoukkoja. Kodissa ja omissa ympyröissä pysymisellä tarkoitin toki myös ulkoilua omissa ympyröissä. Olen pahoillani, ettei se välittynyt tekstistäni tarpeeksi hyvin.
      Yst. Heli Keskinen, KS

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.