Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalta siirtyy maakuntaan 720 vakanssia

Muutos koskee muun muassa koko sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilöstöä

Uutiset - 10.3.2017 kello 12.39
Kangasalan Sanomat
Kangasalta siirtyy maakuntaan 720 vakanssia

Kangasalla on aloitettu yt-neuvottelut henkilökunnan siirtymisestä uuden työnantajan palvelukseen, kun sote- ja maakuntauudistus toteutuu vuoden 2019 alussa.
Asia koskee koko sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilöstöä sekä soveltuvin osin tukipalvelutehtävissä toimivia. Uuteen hallintoon siirtyvät sellaiset tukipalveluiden työntekijät, jotka hoitavat vähintään puolet työajastaan sosiaali- ja terveystoimeen liittyviä tehtäviä. Heitä työskentelee ateria- ja siivouspalveluissa kiinteistönhoidossa ja tietotekniikan alalla.

Kangasalta siirtyy uuden maakunnan, maakunnallisten palveluntuottajien tai tukipalveluiden tuottajien palvelukseen noin 40 prosenttia nykyisestä henkilökunnasta.Kyse on mittavasta henkilömäärästä, noin 720 vakanssista.
Henkilökunta siirtyy niin sanottuina vanhoina työntekijöinä liikkeen luovutuksen periaatteiden mukaisesti. Palvelussuhteet jatkuvat keskeytyksettä ja muun muassa vuosilomat säilyvät.

Yhteistoimintamenettely aloitettiin Kangasalla perjantaina ja asiasta lähetettiin henkilökunnalle tiedote. Neuvotteluissa henkilökuntaa edustavat pääluottamusmiehet. Neuvotteluja jatketaan, ja niissä käsitellään muun muassa työntekijöiden siirtymisen ajankohtaa sekä henkilöstölle aiheutuvia oikeudellisia, taloudellisia ja sosiaalisia seurauksia.

Myös muut Pirkanmaan kunnat käyvät läpi saman prosessin. Kunnat ilmoittavat siirtyvien työntekijöiden lukumäärän tänään perjantaina maakuntauudistuksen valmisteluelimille. Tässä vaiheessa ei ilmoiteta nimiä.
Sosiaali- ja maakuntauudistuksen myötä noin 20 000 Pirkanmaan alueen työntekijän työnantaja vaihtuu.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös