Koti Uutiset Kaukolämpöverkon vuotoja etsitään ilmakuvaamalla

  Kaukolämpöverkon vuotoja etsitään ilmakuvaamalla

  0
  Kangasalan Lämpö tutkii kaukolämpöverkkonsa kunnon ilmakuvauksen avulla. Kuvaus tapahtuu yhtenä iltana syys-lokakuun aikana. Tuolloin kuvaushelikopteri lentää lämpöverkkoalueiden yllä matalalla, noin 300 metrin korkeudella.

  Kangasalan Lämpö selvittää kaukolämpöverkkonsa kunnon ilmakuvauksen avulla. Lämpökameralla tehtävä kuvaus paljastaa jopa ennakolta putkiston tulevia vuotokohtia.

  Lämpöyhtiö käyttää nyt ilmakuvausta en­sim­mäis­tä kertaa verkon tilan todentamiseen. Suuret kaupungit teettävät kuvauksia tyypillisesti kerran-pari vuodessa.

  Kuvaus tuo esille maaston kohdat, joissa lämpötila on ympäristöä korkeampi. Jos lämpimämmissä kohdissa on kaukolämpöputkistoa, on syytä epäillä vuotoa tai sellaisen kehittymistä lähiaikoina.

  – Kuvaus pystyy tuomaan esiin myös sellaiset putkiston kohdat, joissa vuoto voi olla todennäköinen lähiaikoina. Tätä kautta voimme tehdä ennalta­ehkäisev;ää huoltoa ja välttää isommat vuototilanteet, Kangasalan Lämpö Oy:n toimitus­johtaja Pekka Lehtonen kertoo.

  Yhtiön lämpöverkon vanhimmat osat ovat peräisin 1970-luvulta. Suurin osa verkosta on rakennettu kahden seuraavan vuosi­kymmenen aikana. Verkko on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, ja tarve täydentää kierrossa olevan veden määrää on vähäinen.

  Kuvausajankohta on jokin yksittäinen ilta syys-lokakuun aikana. Tarkka päivä riippuu kuvausyrityksen ohjelmasta ja sääoloista.

  Kuvaus tapahtuu pian auringonlaskun jälkeen helikopterista käsin. Kopteri lentää matalalla, noin 300 metrin korkeudessa, ja se kiertää lennon aikana koko kaukolämpöverkon alueen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän