Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kaupunki-nimityksen käyttöönotto käsitellään helmikuun valtuustossa

Kangasalan valtuusto päättää helmikuun kokouksessaan, tuleeko Kangasalasta kaupunki vai käyttääkö se jatkossakin kunta-nimitystä.

Uutiset - 30.1.2017 kello 21.10
Kangasalan Sanomat
Kaupunki-nimityksen käyttöönotto käsitellään helmikuun valtuustossa
Muuttuuko Kangasala kaupungiksi? Se tiedetään helmikuun valtuuston jälkeen. Kokous järjestetään 13. helmikuuta.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantai-illan kokouksessaan. Se esittää valtuustolle, että Kangasalan kunta ottaa ensi vuoden alusta alkaen kaupunki-nimityksen käyttöönsä.

Kunnanhallituksessa Heikki Mäkelä (kesk) vastusti esitystä. Häntä ei kuitenkaan kannatettu.

Asia on noussut esille kunnanjohtaja Oskari Auvisen aloitteesta. Hän lähti tunnustelemaan maaperää ensin kunnahallituksen ja valtuuston puheenjohtajien suunnasta, toissa viikolla asia esiteltiin valtuuston iltakoulussa ja viime viikolla siitä keskusteltiin valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa.

Jos asia olisi täysin tyrmätty, kunta ei olisi järjestänyt viime viikon perjantain tiedotustilaisuutta, vaan asia olisi jäänyt sikseen. Perjantaina Auvinen, valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia (sd) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen (kok) avasivat asian taustoja ja perusteluita medialle.

Poliittisista tukea on löytynyt sen verran asialle, että se päätettiin tuoda kunnanhallituksen esityslistalle. Nyt asia on etenemässä edelleen valtuustoon.

 

Kunnassa laadittuun, kaupunki-nimityksen käyttöönottoon liittyvään päätöksenteon taustamateriaaliin voit tutustua lähemmin tästä linkistä.

 

Vastausaika on päättynyt.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

3.2.2017 kello 20.40
maalta ja ylpeä siitäIlmoita
Onkohan valtuutetuilla ollut (esim. viimeisen viiden vuoden aikana) tietoa siitä miten tehtävät päätökset esim. kaavoituksen suhteen vaikuttavat ns "kaupunkimaisuuteen"? Onko tästä kehityksestä keskusteltu ja tehty se tietoisesti vai onko tässä nyt käynyt niin, että päätöksiä on tehty "hyvässä uskossa" eikä ymmärretty, että tässä seuraakin se, että nyt on jotenkin "lähes pakko" muuttuaki
~
Takaisin ylös