Koti Pääkirjoitus Kenenkään ei pitäisi tehdä yksin töitä

  Kenenkään ei pitäisi tehdä yksin töitä

  0

  Viime viikonloppuna koko maailman katse kääntyi Pariisiin. Siellä yli sata henkilöä sai surmansa useissa eri terrori-iskuissa.
  Samaan aikaan iskuja tapahtui myös muualla maailmassa, mutta ne jäivät vähemmälle huomiolle. Ilmeisesti siksi, että ne tapahtuivat ”siellä jossain”, kaukana Euroopasta.
  Paikallisesti Kangasalla tapahtui rikos, joka ei hätkäytä enää ketään. Valitettavasti, vaikka ryöstön kohteeksi joutuneelle henkilölle kyseessä on henkilökohtainen katastrofi.
  Huutijärven Siwa ryöstettiin perjantai-iltana. Ryöstäjä saapui paikalle, uhkasi myyjää aseella tai ainakin aitoa asetta muistuttavalla käsiaseella, sai rahat ja poistui paikalta.
  Tekijä on edelleen karkuteillä.

  Kansalaiset ilkkuvat verkossa Suomen Lähikauppa -ketjuun kuuluvan Siwan mainoslausetta mukaillen, että Siwa on Suomen ryöstetyin lähikauppa.
  Totta on, että nämä pienet, monesti yhden miehen tai naisen voimin pyörivät liikkeet joutuvat hyvin usein ryöstön kohteiksi.
  Näin siitäkin huolimatta, että kaupoissa ei ole paljon mitään ryöstettävää. Yhä useammat maksavat pankki- tai luottokortilla, josta ei jää kauppaan muuta kuin kuitti muistoksi.
  Tätä eivät esimerkiksi huumekoukussa olevat narkomaanit ajattele. Heille on tärkeintä saada irti sen verran käteistä, että jossain kadun kulmassa odottava huumeannos saadaan lunastettua.
  Tässä asiassa jo muutama satanen auttaa kummasti.

  Kenenkään ei pitäisi joutua työskentelemään yksin. Ei etenkään iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin ryöstön kohteeksi joutuminen on varmasti todennäköisempää kuin keskellä kirkasta päivää.
  Vaikka tästäkään ryöstöstä ei aiheutunut kenellekään fyysisiä vammoja, henkiset jäljet ovat sitäkin suuremmat.
  Jo pelkästään väkivallalla uhkaaminen lamauttaa ihmisen ja jättää syvän arven.
  Sitä tunnetta ei tiedä kukaan muu kuin sellainen, joka on sen itse kokenut. On täysin mahdollista, että ryöstön aikaan kaupassa työskennellyt ei pysty enää palaamaan työhönsä.

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän