Koti Kolumni Kesäpäivät Kangasalle!

  Kesäpäivät Kangasalle!

  0

  Kesäkuun kaunis ilta on jatkunut jo pitkään ja auringon säteetmaalaavat edelleen korkeiden puiden latvoja. Kangasalan keskusta kuhisee ihmisistä.

  Uimahallin viereen rakennettu hotelli on myynyt ei oota jo useamman päivän ajan. Kaivannon alueelle perustettu uusi camping-alue pullistelee karavaanareita.

  Kangasalan asukkaat ovat alkaneet tarjota omia kotejaan ja pihojaan yöpymispaikoiksi, vaikka osa kesäpäiville tulijoistakin onkin majoittunut Tampereelle. Kotimajoituksessa koetaan lämmintä tunnelmaa ja vieraanvaraisuutta. Eikä siitäkään ole haittaa, että aamu-uinnille pääse melkein joka majoituspaikasta.

  Keskusta on muuttunut tapahtuman ajaksi vireäksi ja erityisen viehättäväksi paikaksi. Osa vapaista liikehuoneistoista on varattu pop up-kahviloita ja ravintoloita varten. Ihmisiä kuljeskelee hymyssä suin kesäpäivän kaupungissa.

  Itse kesäpäivien tapahtumat ovat jakautuneet useammalle paikalle. Kangasala-talo tietysti, mutta myös kirkko, lukion auditorio ja Pirtin juhlasali ovat kaikki ahkerassa käytössä ja mikä parasta, kävelymatkan päässä toisista. Uusi suuri urheiluareena Pikkolassa toimii tapahtumakeskuksena.

  Kukaan ei halua lähteä tänä viikkona Kangasalta pois.

  Ihmisiä ei ole tarvinnut erityisesti houkutella Kangasalle. Viisi vuotta sitten kehitetyt kuorojen kesäpäivät ovat muutamassa vuodessa kasvattaneet suosiota niin paljon, että tulijoita on enemmän kuin mitä tapahtuma voi ottaa vastaan.

  Tapahtumasta on tullut Kangasalan kaupungin identiteetin ytimeen osuva, rento, paljon ihmisiä keräävä, monipuolinen kesätapahtuma, joka pursuaa yhteisölli­syyttä ja hyvää yhdessäoloa.

  Jopa Tampereen Sävel -festivaali on ollut Kangasalaan yhteydessä ja pyytänyt, että voitaisiinko tehdä yhteis­työtä.

  Kuntamme on saanut vihdoin oman tunnistettavan kesätapahtuman. Kangasala on liittynyt samaan ketjuun Kaustisten, Aitoon, Hyrynsalmen ja muiden paikkakuntien kanssa, joiden nimi assosioidaan heti myönteisesti johonkin tapahtumaan liittyen.

  Samalla koko Kangasala on saanut joka kesäisen taloudellisen piristysruiskeen ja imagomittarit ovat tapissaan.

  Tulijoita Kangasalle on paljon, koska kuorossa laulaminen on Suomessa niin suosittua. Varovaisenkin arvion mukaan Suomessa on tuhansia kuoroja, ja niissä kymmeniä tuhansia ellei satojatuhansia laulajia.

  Kuoroharrastus on helppo aloittaa, se yhdistää ihmisiä, voimaannuttaa arjen keskellä ja toisaalta siinä riittää haasteita ja oppimista koko elämän ajaksi. Ruotsissa viisi vuotta sitten julkaistun tutkimuksen mukaan kuorolaulu oli perustarpeiden jälkeen eniten onnellisuutta tuova asia.

  Laulaminen on itseasiassa ihmissuvun elinehto ja se on edelleenkin yksi tärkeimmistä välineistä tunteiden käsittelyyn ja viestimiseen.

  Kesätapahtuman viimeisenä iltana kaikki kuorot kokoontuvat yhteen. Suurkuoron johtaja antaa tutun laulun alkuäänet. Mä oksalla ylimmällä…

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän