Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkkoharjun koulun uuden osan lattiarakenteista löytyi mittava kosteusvaurio

Kosteusvaurioiden vaatimat korjaustyöt Kirkkoharjun uudessa osassa eli pääkoulussa alkavat heti maanantaina. Arvion mukaan työt saadaan tehtyä niin, että oppilaat voivat palata pulpetteihinsa elokuussa kesäloman päätyttyä. Vanhassa osassa kuntotutkimuksen tekeminen on kuitenkin vasta alkamassa. – Olemme luvanneet, että vanhan osan korjaustarve on selvillä kesäkuun loppuun mennessä, sanoo kunnan kunnossapitovastaava Toni Lahti, joka on jo varannut valmiiksi urakoitsijoita heinäkuuksi.

Uutiset - 31.5.2017 kello 15.34
Kangasalan Sanomat
Kirkkoharjun koulun uuden osan lattiarakenteista löytyi mittava kosteusvaurio
Koulun uuden osan korjaustyöt alkavat heti. Vanhan osan korjaustarve selviää kesäkuun aikana.

Sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski puolestaan kertoo, että vanhempia informoidaan vanhan koulurakennuksen tilanteesta kesäkuun lopussa. Väistötiloja eli niin sanottuja parakkeja ei elokuuhun mennessä saada käyttöön, joten mahdollisesti tarvittavat tilat on etsittävä muualta
– Olen tässä vaiheessa etsinyt korvaavan paikan kuudelle luokalle. Kolme luokkaa sijoittuisi ammattioppilaitokselle, kaksi Huutijärven ja yksi Tursolan kouluun.
 
Kuntotutkimuksessa pääkoulun alapohjasta löytyi mittava kosteusvaurio ja ilmavuotoja. Noin kaksi kolmasosaa lattiarakenteesta on vaurioitunut. Lisäksi putkikanaaliin on aikoinaan jäänyt puutavaraa, joka on homehtunut. Maanvastaisista seinistä löytyi kosteusvauroita, erityisesti kohdasta, jonka yläpuolella on luokka 4C.  Luokka suljettiin talvella, koska osa oppilaista oireili sisäilman takia.

 – Koko alapohjan lattiarakenne, putkikanaalit ja maanvastaisten seinien alaosat alipaineistetaan kesän aikana, Lahti kertoo.
Toinen mittava korjaus tarvitaan teknisen työn luokassa. Koko puupölkkylattia uusitaan, koska mitä ilmeisimmin viemäri on vuotanut sen alla.
Lisäksi suunnitelmaan kuluu paikallisten kosteusvauroiden korjaaminen ruokasalissa, Atk-luokassa ja kellarin iv-konehuoneessa.
– Ilmanvaihto nuohotaan ja säätöjä korjataan, salaojien ja sadevesiviemäreiden toimivuus tarkistetaan ja ikkunaliittymät tiivistetään, Lahti luettelee.

Korjaustöiden alustava kustannusarvio on 120 000 euroa, ja rahat saadaan investointivaroista. Raha ei nyt ole suurin ongelma, vaan ajan riittävyys ja työvoiman saanti.

Lahti huomauttaa, että korjauksia tehdään nyt sisäilman vuoksi. Varsinainen rakennuksen peruskorjaus on asia erikseen. Terveystarkastaja, työterveyshuolto ja rakennusterveyden asiantuntija antavat kommenttinsa tiloista ennen kesäkuun loppua. Lisäksi korjaussuunnitelmaan sisältyy jälkiseuranta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

31.5.2017 kello 21.45
Phelps, MIlmoita
Siinä olisi Kangasala -talo vieressä, josta taatusti löytyisi sopivat väistötilat kaikille luokille.
16.6.2017 kello 09.39
PurkuIlmoita
Miksi Kirkkoharjun koulua ei pureta ja uusi rakennettaisiin Pikkolan kampukselle, josta löytyy tällä hetkellä kaikki tarhasta lukioon paitsi alakoulu?!
~
Takaisin ylös