Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkollisvaalien ja kiinteistöjen katselmuksen vuosi

Kirkkovaltuusto on hyväksynyt seurakunnan ensi vuoden budjetin.

Uutiset - 21.12.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Kirkollisvaalien ja kiinteistöjen katselmuksen vuosi
Seurakunnassa pohditaan ensi vuonna kiinteistöjen tulevaisuutta ja niiden korjausarvetta.

Tulevan vuoden investointeihin kuuluu muun muassa kameravalvonnan uusiminen Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkkoihin sekä Huutijärven siunauskappeliin. Hankintojen hinta on 38 000 euroa.

Kangasalan kirkossa uusitaan myös esitystekniikkaa ja valaistusta. Uudistamisen myötä kuvia, videoita ja ääntä on mahdollista esittää ilman mittavia etukäteisvalmisteluja. Uuden tekniikan avulla alttarialueen tai esimerkiksi urkuparven tapahtumia voidaan näyttää valkokankaalla koko kirkkosaliin. Samoin on mahdollista tallentaa ja välittää kirkon tapahtumia internetin välityksellä.

Kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan Paiste Productions Oy:n tekemät suunnitelmat. Uudistus maksaa noin 105 000 euroa.

Ruutanan seurakuntakoti siirretään kaukolämpöön, ja Suoraman seurakuntakeskuksen leikkikenttä uusitaan.

– Kirkkovaltuusto joutuu ensi vuonna ottamaan kantaa seurakunnan ikääntyvien kiinteistöjen, muun muassa Vatialan seurakuntakodin tulevaisuuteen, kirkkoherra Seppo Jarva sanoo.

– Seurakunnalla on useita sen ikäisiä rakennuksia, että edessä on joko suuria peruskorjauksia tai niiden tekemättä jättämisiä. Myös kirkkoherranvirastolle pitää jatkossa miettiä uutta paikkaa, hän jatkaa.

Loppuvuotta eli marraskuuta värittävät seurakuntavaalit, joissa valitaan uusi kirkkovaltuusto..

– Tilanne on haastava, mikäli maakuntavaalit järjestetään lokakuussa. Vaali-intoa on vaikea herättää heti edellisten vaalien jälkeen, eikä ehdokkaiden esittelylle juurikaan jää aikaa, Jarva pohtii.

Seurakunnan ensi vuoden toimintakulut pysyvät pääsääntöisesti tämän vuoden tasolla eli noin 6,2 miljoonassa. Toimintatuottoja arvioidaan kertyvän 1,3 miljoonaa euroa .Kirkollisveron määräksi arvioidaan 5,3 miljoonaa euroa.

Seurakunta saa investointituloja keskustassa sijaitsevan Harjunsola I:n myynnistä. Seurakunta myy kiinteistön ja maapohjan kunnalle 177 000 eurolla. Ensi vuoden tilikauden tuloksen arvioidaan olevan noin 30 000 euroa alijäämäinen.

 

.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös