Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kivisade säikäytti Kangasalan Aseman asukkaat

Kangasalan Asemalla Putkimiehentien louhintatyömaalla tehtiin torstaina kallion räjäytyksiä.

Uutiset - 28.7.2017 kello 15.10
Kivisade säikäytti Kangasalan Aseman asukkaat
Asemantien varrella asuvan Martti Vuorisen pihalle läheiseltä louhintatyömaalta singonnut kivenmurikka jätti ison montun.

Jokin meni kuitenkin vikaan, ja räjäytyksen seurauksena työmaalta kimposi isoja kivenmurikoita Aseman asuinalueelle ja lähiympäristöön.

Noin 300 metrin päässä työmaalta asuvan Martti Vuorisen pihalle sinkoutui kovalla vauhdilla suuri kivenmurikka  jättäen nurmikkoon ison kuopan.

Vuorinen oli leikannut ruohoa pihallaan vielä 10 minuuttia ennen kiviä singonnutta räjäytystä. Hän oli juuri mennyt sisälle ja alkanut katsoa televisiota, kun hän kuuli tavallisuudesta poikkeavan räjäytysäänen.

– Menin pihalle katsomaan. Kun näin kiven tekemän kolon nurmikossa, soitin hätäkeskukseen, edelleen järkyttynyt Vuorinen kertaa edellisen päivän tapahtumia.

Yksi räjähdyksestä kimmonneista lohkareista katkaisi asuinalueen läpi kulkeneesta isosta runkolinjasta ukkosenjohdattimen, joka putosi linjan päälle.

Linjan maadoittuminen aiheutti laajoja häiriöitä sähkönjakelussa.

Vuorisen kotoa sähköt eivät katkenneet, mutta hänen mukaansa kauempana sijaitsevissa taloissa oli sähkökatkoksia.

– Tässä oli aineksia suurempaan katastrofiin, Vuorinen toteaa.

Poliisi on aloittanut tutkimaan tapausta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

28.7.2017 kello 16.48
julliIlmoita
no tuohan oli ehdottomasti soitettava hätäkeskukseen!!! ei ristus ....
28.7.2017 kello 22.01
jullilleIlmoita
Räjäytystyössä sattuneesta onnettomuudesta, jonka seurauksena joukko useiden kilojen painoisia kiviä lentää satojen metrien päähän asuinalueelle, on ehdottomasti ilmoitettava hätäkeskukselle. Tällaiset onnettomuudet johtavat poikkeuksessa rikostutkintaan ja on suoranainen ihme, ettei onnettomuudessa syntynyt henkilövahinkoja.
1.8.2017 kello 21.08
jullin äitilleIlmoita
julli tarkoitti, että kun kaikki virastot ovat kiinni ja tapahtuu jokin vastaavanlainen onnettomuus, pitää soittaa ensin äitille
~
Takaisin ylös