Kivisade säikäytti Kangasalan Aseman asukkaat

3
Asemantien varrella asuvan Martti Vuorisen pihalle läheiseltä louhintatyömaalta singonnut kivenmurikka jätti ison montun.

Kangasalan Asemalla Putkimiehentien louhintatyömaalla tehtiin torstaina kallion räjäytyksiä.

Jokin meni kuitenkin vikaan, ja räjäytyksen seurauksena työmaalta kimposi isoja kivenmurikoita Aseman asuinalueelle ja lähiympäristöön.

Noin 300 metrin päässä työmaalta asuvan Martti Vuorisen pihalle sinkoutui kovalla vauhdilla suuri kivenmurikka  jättäen nurmikkoon ison kuopan.

Vuorinen oli leikannut ruohoa pihallaan vielä 10 minuuttia ennen kiviä singonnutta räjäytystä. Hän oli juuri mennyt sisälle ja alkanut katsoa televisiota, kun hän kuuli tavallisuudesta poikkeavan räjäytysäänen.

– Menin pihalle katsomaan. Kun näin kiven tekemän kolon nurmikossa, soitin hätäkeskukseen, edelleen järkyttynyt Vuorinen kertaa edellisen päivän tapahtumia.

Yksi räjähdyksestä kimmonneista lohkareista katkaisi asuinalueen läpi kulkeneesta isosta runkolinjasta ukkosenjohdattimen, joka putosi linjan päälle.

Linjan maadoittuminen aiheutti laajoja häiriöitä sähkönjakelussa.

Vuorisen kotoa sähköt eivät katkenneet, mutta hänen mukaansa kauempana sijaitsevissa taloissa oli sähkökatkoksia.

– Tässä oli aineksia suurempaan katastrofiin, Vuorinen toteaa.

Poliisi on aloittanut tutkimaan tapausta.

3 kommenttia

  1. Räjäytystyössä sattuneesta onnettomuudesta, jonka seurauksena joukko useiden kilojen painoisia kiviä lentää satojen metrien päähän asuinalueelle, on ehdottomasti ilmoitettava hätäkeskukselle. Tällaiset onnettomuudet johtavat poikkeuksessa rikostutkintaan ja on suoranainen ihme, ettei onnettomuudessa syntynyt henkilövahinkoja.

  2. julli tarkoitti, että kun kaikki virastot ovat kiinni ja tapahtuu jokin vastaavanlainen onnettomuus, pitää soittaa ensin äitille

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.